Home / volkspartij ommen vooruit organiseert het zorgpodium

'Zorg voor Ommen!' is het motto waaronder op woensdag 17 mei 2017 een grote bijeenkomst rondom het thema Zorg plaatsvindt. 'Zorgpodium Groot Ommen' nodigt élke bewoner van Ommen uit om zijn zegje te doen over de zorgverlening in de gemeente. Een vijfkoppig panel deskundigen vanuit de locale zorg en de gemeenteraad is aanwezig om een keur aan belangrijke thema's te belichten, waar ook de aanwezige bewoners over mee kunnen praten en vragen stellen. 

volkspartij ommen vooruit organiseert het zorgpodium

Wat is het effect van de marktwerking in de Zorg in Ommen, hoe worden de mantelzorgers ondersteund, wat gebeurt er op gebied van preventie, is er eenzaamheid in Ommen, hoe zit het met onafhankelijk toezicht en hoe staat het met de Zorg op Maat, ook in de kleine kernen van Ommen? Over deze en meer belangrijke onderwerpen wordt gediscussieerd tijdens het ‘Zorgpodium’. Aan de hand van een 10-tal stellingen die informatief en aantrekkelijk worden ingeluid, kan elke bewoner meepraten en vragen stellen. Op het podium is een panel aanwezig dat bestaat uit vertegenwoordigers van vele terreinen in de zorgsector:

Jan Flier: Gezinsbehandelaar jeugdzorg Dimence

Ben Koenen: Zorgondernemer sociaal domein

Pieter Kant: Toezichthouder en (ex)-cliëntenraadslid,

Paul Habets: Huisarts en (ex) vicevoorzitter LHV (Landelijke Huisartsenvereniging)

Gerrit Middelkamp: Gemeenteraadslid voor de VOV

Carien Knook: Thuiszorg Saxenburg

 Zicht op de hete hangijzers, 

In het tweede jaar na de overdracht van de zorgtaken van de centrale overheid naar de gemeente, vindt de VOV het belangrijk de vinger aan de pols te leggen en meer zicht op de gang van zaken in Ommen te verkrijgen – wat zijn hete hangijzers en wat gaat er goed? Het Zorgpodium is een ideale gelegenheid om de ervaringen van bewoners hierover te kunnen horen, inventariseren en mee te nemen richting gemeentebestuur. Samen kunnen we goede zorg in Ommen realiseren. Wie ook meer zich op het thema wenst en een woordje mee wil praten, kan de bijeenkomst in Oldenhaghen, Hessel Mulertstraat 22, op 17 mei niet missen!

 

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.