Home / vilsteren net op tijd uit slaapstand

“Ik was des duivels.” Duidelijker kon Dik Runherd niet zijn. Zijn ploeg Vilsteren is nog in de race voor plaats vier in klasse 5A, welke aan het eind van de rit de poort open zet naar de nacompetitie. Die optie werd te grabbel gegooid. Althans daar zag het een half uur lang naar uit. Op De Boschkamp in het koloniedorp Willemsoord liepen zijn discipelen lange tijd te slaapwandelen.

vilsteren net op tijd uit slaapstand

“We begonnen beroerd en ja natuurlijk speelde ook de wind ons parten, maar toen na een half uurtje Ronnie Berkenbosch de 3-0 binnenschoot dacht ik: over en uit. De geslepen spits van de thuisploeg had al na een paar minuten spelen de stand op 1-0 gebracht en nog voor er een kwartier gespeeld was deed ook Tim Kuper een duit in de zak. “Ik had zwaar de pest in”, vertolkte Runherd zijn gemoedstoestand op dat moment. Maar dat is ook weer de charme van voetbal: een wedstrijd kan zo kantelen.

Pal na de 3-0 ging bij Vilsteren de wekker af. Net op tijd. Jelle Niens brak door en Henri Tuin mocht binnenkantje voet het karwei afmaken. De aansluitingstreffer van Wouter Niens valt op een gelukkig moment. Op slag van rust. “Gelukkig houdt onze keeper (Rik Legebeke, red.) ons in de race door in de daaropvolgende aanval met een wereldredding te voorkomen dat we op twee doelpunten afstand komen. Na een donderspeech heeft Runherd een gelukkige hand van wisselen. Elroy Bloo, die Nico Nijhof heeft afgelost spurt in zijn eerste actie de vijandelijke zestien binnen en legt af op de instormende Fedor Hendriks. Die bedenkt zich niks, 3-3. Hierna is het een tijdje gebeurd met de appelen die uit de boom vallen.

Tot in de slotfase Wouter Mars door Lennart Hulsman met een steekpass vrij voor de keeper wordt gezet. Dergelijke karweitjes kun je aan Mars wel overlaten. Ook nu weer kan hij zich laten bejubelen als matchwinnaar. “Dat kan ook in voetbal”, redeneerde Runherd. “Wat een aparte wedstrijd. 3-0 achter, je waant je verloren en dan toch met 4-3 in de plus van het veld stappen.”

In 5A gaan De Blesse en Balkbrug met 59 punten uit 22 duels aan kop. Kraggenburg volgt op vijf punten, met een wedstrijd meer. Vilsteren (36 punten) is verwikkeld in de strijd om de cruciale plaats vier met als concurrenten Giethoorn (eveneens 36 punten), Kuinre en Uffelte (beiden 35 punten).

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.