vilsteren gaat voorwaarts marsss

  Runherd zit er niet mee. “Tot eind van het seizoen ben ik in dienst bij Vilsteren, pas na de zomer train ik Balkbrug.” In de andere dug-out Bram Beverwijk, die zo’n acht, negen jaar geleden het in coma verkerende Balkbrug nieuw leven in blies, of zoals hij dat zelf zegt, “van meer dan honderd goals tegen naar meer dan honderd voor!” Beverwijk leverde een huzarenstuk en laat een erfenis achter waar Runherd wel mee uit de voeten kan, een brede, talentvolle selectie.

  De nek-aan-nekrace met de andere titelpretendent De Blesse duurt maar voort. De vraag is: wie struikelt het eerst en moet de eer aan de ander laten? Mocht Beverwijk en de zijnen de kroon op het werk zetten, dan mag voor hem een standbeeld verrijzen in het hart van Balkbrug, aan het kruispunt, ter hoogte van de aan rotting onderhevige, leegstaande horecapanden.

  Winst was ook voor Runherd noodzakelijk om in de race te blijven voor een ticket voor de nacompetitie. Alle ingrediënten voor een kolkende pot voetbal waren op voorhand aanwezig. En kolkend werd het! Of nee, zenuwslopend. Een half uur lang dreigde de thuisclub te worden overlopen, maar niemand in de gelederen van Beverwijk wist de fatale trekker te vinden. En toen trad een oude voetbalwet in werking, ‘vergeet je te scoren, dan krijg je het deksel op de neus!’ Eerste uitbraak. Fedor Hendriks stuurt Wouter Mars weg en prik, goal. Tegen de verhouding in, maar wat zou het!?Ook na de 1-0 stuitte Balkbrug op Vilsterse onverzettelijkheid. Vooral centrale verdediger Rens Noordman kende geen genade. Je mag er voor staan, maar dan ga je mee in de beweging. Desnoods de hekken over.

  Na de thee, hetzelfde beeld, de titelkandidaat viel aan, maar kon niet doorbijten. Lennart Baas en Steven Zwiers, de koningschutters van 5A kwamen legden het af tegen ‘destructiebedrijf Noordman’ en zijn secondanten. Toch werd niet hij, maar Mars man van de wedstrijd door een paar minuten voor het eindsignaal als een duveltje uit een doosje op te duiken tussen rood, wit en blauw, om vervolgens de genadestoot uit te delen. 2-0. Ai, ai, ai, Balkbrug laat een lelijke steek vallen in de titelrace en het standbeeld voor Beverwijk blijft nog even in het magazijn.

  Runherd vond de overwinning terecht. “Op basis van inzet en strijdlust. Ondanks het veldoverwicht hebben ze weinig doelrijpe kansen gehad”, sprak de vertrekkende trainer, terwijl zijn spelers onder applaus het veld verlieten.

  Linkerrijtje 5A:
  De Blesse 23-62
  Balkbrug 23-59
  Kraggenburg 24-57
  Vilsteren 23-39
  Kuinre 23-38
  Giethoorn 23-36
  Uffelte 23-35

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.