Home / verfoeide pausen en oogstrelende kunst

verfoeide pausen en oogstrelende kunst

De voorstelling begint om 20.00 uur aan de Witharenweg 24 7738 PG Witharen. Vanaf 19.30 staat de koffie/thee klaar. Kosten: 10 euro p.p., inclusief koffie/thee bij aanvang. Als u belangstelling heeft kunt u zich opgeven via info@atelierwitharen.nl of bellen 0523-676272.
Voor meer informatie: www.atelierwitharen.nl 

Lees ook

Rommelmarkt in de Bermerstraat

OMMEN – Tegen de trend van de leegstand in, zal het winkel-/horecapand Bermerstraat 13 opnieuw …

Home / verfoeide pausen en oogstrelende kunst

verfoeide pausen en oogstrelende kunst

Van Hagen, een alom bekende kunstenaar uit Zuidwolde, verzorgde eerder een uitgebreide lezing over Jeroen Bosch in de galerie en beeldentuin van Thea Dijkema en Louis van Vilsteren. En dat was een groot succes. De voorstelling “Verfoeide pausen en oogstrelende kunst” gaat over de invloed van de kerkelijke ontwikkelingen op de beeldende kunst 500 jaar geleden.

Precies 500 jaar geleden lanceerde de theoloog Maarten Luther een aanval op de kerkelijke autoriteiten. Hij spijkerde zijn 95 stellingen op de deur van de kerk te Wittenberg. Dit feit veroorzaakte mede de val van de katholieke kerk, die door de inhaligheid en losbandigheid van het pauselijk hof aan lager wal was geraakt. Juist in deze erbarmelijke tijd bloeide de beeldende kunst als nooit tevoren. Met klinkende namen als die van Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rafaël. Hoe valt dat met elkaar te rijmen? De gevolgen waren niet te overzien. Hoe wordt deze tijd weerspiegeld in de kunst? We gaan het na 500 jaar opnieuw beleven.

Keramiste Thea Dijkema en meubelmaker Louis van Vilsteren, eigenaren van Galerie en Beeldentuin Witharen, organiseren regelmatig optredens gedurende de Zomerexpositie die zij elk jaar in hun tuin en in de galeries houden. De prachtige omgeving, de ruim 100 beelden die zijn opgesteld in de 15000 meter grote tuin, en de expositie van meubels, keramiek en schilderijen in de galeries maken een voorstelling tot een bijzondere ervaring.

De voorstelling begint om 20.00u. Witharenweg 24 7738 PG Witharen. Vanaf 19.30 staat de koffie/thee klaar. Kosten: 10,- p.p. inclusief koffie/thee bij aanvang. Als u belangstelling heeft kunt u zich opgeven via info@atelierwitharen.nl of bellen 0523-676272. Voor meer informatie: www.atelierwitharen.nl

Lees ook

Rommelmarkt in de Bermerstraat

OMMEN – Tegen de trend van de leegstand in, zal het winkel-/horecapand Bermerstraat 13 opnieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.