Home / verbrede brug stuw vechterweerd klaar voor opening

verbrede brug stuw vechterweerd klaar voor opening

De brug is over een lengte van 40 meter verbreed van 1.20 naar 1.80 meter. Reden hiervoor is dat tegemoetkomende passanten: scholieren, woon/werkverkeer, recreanten en omwonenden, elkaar nu gemakkelijker kunnen passeren. De brug over de stuw bij Vilsteren is in 2015 op dezelfde manier verbreed en het effect hiervan is positief.

‘Meedenkers’ bij de plannen waren de Toerclub Dalfsen, de Fietsersbond, VVN, Platform Gehandicapten Dalfsen en een dagelijkse passant. Ter verbetering droegen zij vijf punten aan. Zowel de gemeente Dalfsen als het waterschap gaven groen licht voor realisatie hiervan:
– verbetering tegelpad aan de noordzijde;
– voetpadborden verplaatsen met daaronder bord met “fietsers te gast”;
– brugleuning van vistrapbrug inkorten;
– gebakken klinkers gebruiken op het eiland tussen sluis en stuw: gelijk aan al aanwezige klinkers;
– haakse bocht onderaan dijkafrit verruimen.

De verbreding van de brug is een van de vele maatregelen vanuit het programma Ruimte voor de Vecht. Hierbij werken verschillende organisaties samen om de Vecht om te vormen tot een halfnatuurlijke laaglandrivier. Belangrijke onderdelen hiervan zijn de waterveiligheid en het aantrekkelijker maken van de Vecht. Naast het waterschap leverden de gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel een financiële bijdrage aan de realisering van de brugverbreding.

Lees ook

Schoenenhuis Jan Pas is jarig en trakteert!

(Advertorial) DEN HAM – Schoenenhuis Jan Pas, een begrip in de regio, bestaat dit jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.