Home / veel belangstelling voor molendag in ommen

veel belangstelling voor molendag in ommen

Er stond een prima windje om molens te laten draaien. Helaas mochten niet alle vijf de Ommer molens dat vanwege problemen met de wieken. Bouten van de roedes kunnen loslaten en wat er dan zou kunnen gebeuren, is niet moeilijk te raden. Van de 48 molens in Overijssel zijn er drie die vanwege veiligheidsrisico’s voorlopig niet mogen draaien, een in Rijssen en twee in de gemeente Ommen: de Konijnbeltsmolen aan de Zwolseweg en de Vilsterse molen. Molen de Lelie, beter bekend als de Molen van Anton, draait al 170 jaar zonder veel problemen en is gelukkig prima in orde.  

Anton liet de wieken dan ook vrolijk draaien in de wind en gaf graag tekst en uitleg aan wie dat wilde. Het blijft fascinerend om de houten onderdelen van een molen te zien (en te horen!) draaien. Er werden heel wat pannenkoeken gebakken, die gretig aftrek vonden. Menigeen nam natuurlijk het door de molen gemalen pannenkoekenmeel mee naar huis om zelf aan de slag te gaan. Ook voor de andere molens was veel belangstelling. Ommen heeft maar liefst vijf molens: naast de drie al genoemde zijn dat Molen den Oord bij het Streekmuseum en de Besthmenermolen.

Lees ook

Werkzaamheden voorplein gemeentehuis Dalfsen gestart

DALFSEN – Afgelopen week is de renovatie van het voorplein van het gemeentehuis gestart. Medewerkers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.