Home / usv op halve kracht naast oranje zwart

Zondag 7 mei speelde USV tegen Oranje Zwart. Het scheelde niet veel of USV had haar tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Tegenstander Oranje Zwart deed er namelijk alles aan om de kampioenen uit Nieuwleusen een moeilijke middag te bezorgen. Coach Hajo van der Helm van de Wanneperveners had zijn mannen op scherp gezet en nog enige hoop op het behalen van een goede klassering in de 3e periode wat mogelijk recht zou geven op het spelen van de nacompetitie.

usv op halve kracht naast oranje zwart

Bij USV was, na het behalen van het kampioenschap vorige week in de Wijk, de focus en concentratie niet meer echt aanwezig. Theo van ‘t Zand liet een aantal vaste waarden aan de kant en dat zorgde ook voor minder automatisme in het veld. Toch kwamen de blauwwitten de beginfase nog redelijk door en Thijmen Stegeman verzilverde in de 15e minuut met een prachtige kopbal een voorzet van Rick Timmerman, 1-0. Door onzorgvuldig verdedigingswerk kwamen de gasten na ruim een half uur door Tim Vredenburg verdiend op gelijke hoogte, 1-1.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. USV hoefde niet zo nodig en Oranje Zwart wilde maar al te graag. Dat had in de 71e minuut ook succes toen Rick Zantinge de Wanneperveners op voorsprong zette, 1-2. Arbiter van Lune was hierna de gebeten hond bij de gasten omdat hij in de slotfase zowel Peter Murris als Kor van der Meulen een rode kaart voorschotelde en USV twee minuten voor tijd een strafschop toekende. Penaltykiller Sander Schaeffer wist hier wel raad mee en bracht de thuisploeg in de slotminuten alsnog op gelijke hoogte, 2-2.

Zondag staat voor USV de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan gaat het op bezoek naar Smilde. Op sportpark ‘t Kylot wordt er onder leiding van scheidsrechter Drost om 14.00 uur afgetrapt.

 

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.