Home / uitwisselingsorganisatie afs zoekt gastvrije gezinnen in de kop van overijssel

Interculturele uitwisselingsorganisatie AFS zoekt nog enkele gastvrije gezinnen in de Kop van Overijssel, Zuidwest Drenthe en de Noordoostpolder. Natuurlijk ook in andere regio’s. Eind augustus 2017 komt er weer een flink aantal leuke en enthousiaste buitenlandse jongeren naar Nederland. Enkele komen voor drie maanden, de meeste voor het hele schooljaar. Enthousiaste jongeren van 15-17 jaar met elk hun eigen achtergrond, interesses en hobby's en allemaal erg nieuwsgierig naar ons land, de middelbare school die ze gaan bezoeken, nieuwe vrienden en vooral het gastgezin waar ze deel van gaan uitmaken.

uitwisselingsorganisatie afs zoekt gastvrije gezinnen in de kop van overijssel

AFS is een niet-commerciële organisatie die voornamelijk op vrijwilligers draait, al ruim 100 jaar wereldwijd actief is, en inmiddels partner van Unesco. Elk jaar gaan tientallen Nederlandse jongeren via AFS naar vele landen over de hele wereld om een klein jaar lang te beleven hoe het is om daar naar school te gaan en te leven in een andere cultuur en een ander gezin. Andersom komen er jongeren van over de hele wereld om hetzelfde in Nederland mee te maken. Daarvoor zijn elk jaar opnieuw gastgezinnen nodig; Mensen die het leuk vinden om gedurende een schooljaar een buitenlandse jongere in het gezin op te nemen en mee te maken hoe iemand met een andere cultuur, taal en achtergrond zijn of haar weg vindt in Nederland. AFS is een ideële organisatie zonder winstoogmerk die vooral drijft op vele vrijwilligers. Gastgezinnen krijgen niet betaald voor kost en inwoning. De natuurlijke ouders zorgen voor voldoende zakgeld om bijvoorbeeld een fiets te kopen, voor sport, om te reizen en kleding te kopen.

De scholieren zijn via AFS verzekerd voor ziektekosten en AFS zorgt ook voor begeleiding en een aantal leuke landelijke en regionale activiteiten door het jaar heen. AFS zorgt ook voor een eerste talencursus waardoor de meeste buitenlandse scholieren tegen de Kerst heel aardig Nederlands spreken. Mensen die hun huis en hart open stellen voor een buitenlandse scholier krijgen daarvoor een interessante ervaring terug. Vaak worden banden voor het leven gesmeed en is het moeilijkste moment het afscheid op Schiphol aan het begin van de volgende zomer. Mensen die overwegen hun huis en hart open te stellen voor deze gemotiveerde jongeren en zo de wereld in huis te halen, kunnen voor meer informatie contact opnemen via www.afs.nl of 085 -0471525. Contact opnemen met regiovrijwilliger Aafke Prinsen uit Wanneperveen (0522-281000) of Marshall Birse uit Zwolle (06-53397765). Belangstellenden krijgen een samenvatting van profielen toegestuurd en kunnen op basis daarvan inzage krijgen in het volledige profiel van een bepaalde scholier. Scholieren met interesse in een tussenjaar in het buitenland, of mensen die als vrijwilliger een steentje willen bijdragen, kunnen natuurlijk ook contact opnemen.

Voor meer informatie: zie www.afs.nl/gastgezin en www.aafkeprinsen.nl/afs 

Een kleine greep uit de vele profielen: · Leonardo (17) uit Italië. Houdt van sporten en iets minder van de wekker. · Taha (16) uit Turkije. Goed in exacte vakken. · Ivan (17) uit Chili. Volleyballer die later medicijnen wil studeren. · Maria (15) uit Brazilië. Een boekenverslindster zegt ze zelf. · BoWen (16) uit China. Skateboarder en dierenvriend. · Sara (17) uit Bosnië-Herzegovina. Profiel wordt nog aangevuld. · Asipara (17) uit Thailand. Speelt piano en ook graag Jeu de Boules · Ines (16) uit Frankrijk. Komt voor drie maanden en houdt van dansen · Ignacio (17) uit Argentinië. Houdt van boxen en rockmuziek · Madison(16) uit de USA. Mag graag actief buiten bezig zijn. · Nisrina (17) uit Indonesië. Speelt tafeltennis, piano en gitaar. · Hedvig (16) uit Hongarije. Heeft nu al zin om in Nederland te fietsen. · Nene (17) uit Japan. Erg geïnteresseerd in literatuur en onze cultuur. · Santiago (15) uit Mexico. Vindt bijna elke sport wel leuk. · Jose (17) uit Bolivia. Fanatieke tennisser. · Ahmed (16) uit Egypte. Goede voetbalkeeper maar ook polsstokhoogspringer. · Guillemine (16) uit België. Komt voor drie maanden en wil graag blijven zwemmen.

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.