Home / succesvol reestdalconcert in oud avereest

succesvol reestdalconcert in oud avereest

Het concert begon in Italië met een zeer verrassende muzikale combinatie: het Duo Corelli, bestaande uit Suzanne Zuiderwijk op harp en Ferdinand Binnendijk op mandoline. Het duo kreeg na afloop een staande ovatie. Met name Ferdinand op mandoline liet horen dat dit instrument ten onrechte in een enigszins ondergeschoven positie is geraakt. Maar door deze Zwolse mandoline-virtuoos is er hoop op betere tijden.

Daarna nam zangeres Esther Groenenberg, begeleid door pianist Micha Wink, de volle kerk mee op een muzikale wereldreis. Deze uitstekende zangeres zong moeiteloos in het Nederlands, Frans, Engels en zelfs in het Italiaans. Bekende liedjes, voor velen een feest der herkenning, die zelfs enthousiast werden meegezongen.

Na de pauze was de beurt aan Argentinië met niemand minder dan Carel Kraayenhof. Samen met zijn Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal speelde hij de spreekwoordelijke sterren van de hemel. De zaal luisterde ademloos naar het geweldige optreden van dit duo.

Uiteraard hoopte iedereen dat Carel Kraayenhof het nummer “Adiós Nonio” van Ástor Pizzolla zou spelen dat Kraayenhof wereldberoemd maakte, door het te spelen bij de huwelijksplechtigheid van Máxima en Willem Alexander.  En gelukkig, hij speelde het stuk als toegift. En hoe. Niet ongeïnspireerd, omdat het de zoveelste keer was dat hij het moest spelen. Maar met een passie en een muzikaliteit alsof het de eerste keer was. Een prachtige afsluiting van een fantastische muzikale avond in de Reestkerk.

Lees ook

Leon Stolte voor het derde seizoen bij START Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Motorcoureur Leon Stolte gaat in 2021 zijn derde jaar in bij het team …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.