Home / studiekeuze avond bij alfa college hardenberg

studiekeuze avond bij alfa college hardenberg

Het is het laatste voorlichtingsmoment dit schooljaar om je te oriënteren op het opleidingenaanbod van de school voor middelbaar beroepsonderwijs. Docenten en loopbaanadviseurs geven inhoudelijke informatie over de opleidingen in Hardenberg en het is mogelijk om je voor een mbo-opleiding aan te melden. Docenten van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) zijn ook op de informatieavond te vinden. De opleidingen Bouw, Mechanische techniek, Elektro- en Installatietechniek van het Alfa-college in Hardenberg worden via het RTC aangeboden.

Vanaf volgend schooljaar start het Alfa-college met de combi-opleiding Verzorgende-IG en Maatschappelijke zorg, niveau 3. Een opleiding waarmee studenten zowel het diploma Verzorgende-IG als Maatschappelijke zorg halen. Zo zijn gediplomeerde studenten breder inzetbaar, waar het werkveld om vraagt.

Begeleiding
Het Alfa-college Hardenberg heeft een moderne locatie in het centrum. De school staat op de derde plaats in de Keuzegids MBO 2017. Elke student krijgt persoonlijke begeleiding door een mentor/coach. Mocht het nodig zijn, dan is extra hulp en ondersteuning mogelijk via het Loopbaancentrum. Studenten die zichzelf willen uitdagen, kunnen kiezen voor mbo+. Dit zijn extra certificaten naast de opleiding.

Met de invoering van de gratis OV-kaart voor mbo-studenten is geen opleiding of school meer echt ver weg. En met een bushalte voor de deur en het treinstation op loopafstand is het wel heel gemakkelijk om op het Alfa-college in Hardenberg te komen.

Meelopen
Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op de nieuwe website alfa-college.nl. Ook is het mogelijk een dagdeel mee te lopen met een opleiding van de school. Aanmelden hiervoor kan via www.meelopenmbo.nl. Veel jongeren maken hier gebruik van. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk, is er de website www.kansopwerk.nl.

Lees ook

Nieuwjaarsreceptie USV: niet in de kantine, maar voor de buis

‘Als we niet fysiek kunnen feesten, dan doen we het anders.’ NIEUWLEUSEN – “Het zal …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.