spelweek ommen saamhorigheid en iets voor een ander doen

  Intussen staat de Spelweek financieel op eigen benen. Ze worden vooral gesponsord door bedrijven uit Ommen. Ook wordt de Spelweek elk jaar gesteund door het Jan en Minie de Wilde fonds. Daarnaast lopen de vrijwilligers elk jaar een collecte voor de Spelweek.

  Hans de Groot is voorzitter van de Spelweek. Hij heeft daar meteen een kanttekening bij: “Wij praten nooit over het bestuur, we noemen het liever het blauwe team. Ik zeg altijd dat ik in principe misbaar ben, maar zonder de ruim zeventig vrijwilligers van het rode team en de manusjes van alles van het groene team is er geen Spelweek .”

  “Je bent samen verantwoordelijk voor de kinderen. Zeker kleuters moet je wel bezighouden. Voor hun is het allemaal nieuw. Daarom hebben we behalve hutten bouwen en spelletjes ook een knutselproject, er zijn springkussens, we bezoeken de kinderboerderij en natuurlijk playbacken. Elk jaar is er wel een spelweeklied. Het maakt niet uit wat voor lied als het maar in je hoofd blijft zitten, zegt mijn teamgenoot Cencia altijd.”

  De acht leden van het  blauwe team starten in februari met de voorbereidingen. Ze bedenken allereerst een thema. Hans: “Dit jaar is dat Piraten. Met dat thema in je achterhoofd kijk je naar mogelijkheden. Zo zag een teamlid, met wie ik samen de sponsoring doe, op Koningsdag iemand die een show gaf met als thema Piraten. Daar zijn we mee in gesprek gegaan.”

  Omdat de Spelweek volledig draait op sponsoring is dat een belangrijke taak. Hans: “We zijn allemaal mensen, daarom is er niks mis mee om ergens om te vragen”. Maar ik praat liever over wat we voor elkaar kunnen doen, dan dat ik bedel om geld. Veel sponsors helpen in natura. We moesten bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe leverancier van ruwe planken voor de hutten. Dat moet hout zijn van de buitenkant van de boom, geen pallethout. Gelukkig hebben we een bedrijf uit Staphorst gevonden. We hebben ook veel sponsors die spullen uit hun bedrijf geven voor de verloting op woensdagavond. Via Wildkamp kwamen we bijvoorbeeld aan stellingen voor de trailer. Daar staan alle kratten met voorraad in. Ze zeiden meteen: Voor de Spelweek? Dan sponsor ik het graag.”

  Dat de kinderen een leuke week hebben staat natuurlijk voorop. Hans vindt het daarnaast belangrijk dat de leiders merken dat het voldoening geeft om vrijwilligerswerk te doen: “Dat gevoel moet je koesteren. Daarom hebben we tijdens de Spelweek een speciale avond voor alle vrijwilligers. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld gaan lasergamen met z’n allen. De mensen die elk jaar weer terugkomen doen dat omdat het gevoel dat je het samen moet doen groot is.”

  “Ik heb ook jarenlang naast de Spelweek de intocht van Sinterklaas gedaan. Het versterkt elkaar, want ik heb via onze vrijwilligers heel snel een aantal dingen voor elkaar. Van de zestig pieten waren er veertig van de Spelweek. Die saamhorigheid, dat is voor mij het Spelweekgevoel. Plus de voldoening dat je je inzet voor een ander.”

  Meer info: www.spelweek-ommen.nl of mail naar: info@spelweek-ommen.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.