slechts een wonder kan ozc behoeden voor degradatie

  Thuisclub SVI moest in de reguliere competitie van 3C de eer laten aan VSCO, maar mocht gezien het puntentotaal zeker niet worden onderschat.

  Na de lamlendige thuisperformance tegen Oene (0-2) ben je geneigd een tot de tenen gemotiveerd OZC te verwachten. Niets bleek minder waar. “Waardeloos. Ik hou het graag zo kort mogelijk”, liet Gerrit Makkinga na afloop weten. Hoewel nog dik in de emotie konden toch enkele zinnen uit de mond van de diep gedesillusioneerde elftalleider worden opgetekend. Tot zijn spijt en misschien wel ergernis constateerde ‘Max’ dat de echte wil om te winnen vandaag ontbrak. Wetende dat je voor je laatste kans vecht om afdaling te voorkomen miste hij beleving en inzet. “Het was veel te slap van onze kant. Oké, 7-2 is geflatteerd, maar wel verdiend. Ze komen nog naar Ommen, maar daar durf ik zelf niet eens op in te zetten. We zitten op een punt dat je moet knokken tot je er bij neervalt, maar hebben het in de tweede helft te grabbel gegooid. We pakken maar een keer geel, dat zegt ook wel wat.”

  Na 45 minuten leek er nog van alles mogelijk. Doelpuntrijk was het zeker. Binnen het kwartier stond de thuisclub op 2-0 via Dirkjan van Dijk en Niels Sonsma. Nicky van Rijn zorgde vlot voor aansluiting, maar alweer Sonsma en Twam Zuidmeer zorgden voor een comfortabele 4-1. Ramon Jonkers brengt nog voor rust de hoop terug, maar na de thee gaat het helemaal mis. “Elke gevaarlijke aanval werd omgezet in een doelpunt”, treurde clubman Makkinga. Zuidmeer zorgde voor 5-2 en deelde in de slotfase zijn derde fatale tik uit. 6-2 dus? Nee, de ellende was nog niet over. Nico Veldman pikte in de slotseconden ook zijn goaltje mee en bepaalde de eindstand op 7-2.

  Nou, nou, nou, dat is geen dreun, maar een mokerslag. OZC heeft op pinksterzaterdag een wonder nodig die de wederopstanding van de Haan van Minha overtreft. Slechts bij een zege van meer dan vijf doelpunten behoudt de ploeg uit Ommen de status van tweedeklasser, elk minder resultaat betekent degradatie. Aanvang 14.30 uur.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.