Home / sercodak dalfsen grijpt in laatste seconde naast landstitel

sercodak dalfsen grijpt in laatste seconde naast landstitel

Het was een daverende ontknoping tussen de twee ploegen die al jaren het dameshandbal in Nederland domineren. In een best-of-three wonnen zowel Sercodak Dalfsen als VOC Amsterdam de afgelopen weken beiden de thuiswedstrijd. Omdat VOC in de reguliere competitie bovenaan eindigde, mochten de hoofdstedelingen de beslissende derde wedstrijd in de eigen sporthal spelen.

De krachtsverschillen waren minimaal. Bijna de volledige wedstrijd stond het gelijk, of was het verschil slechts één punt. Halverwege gaf het scorebord 10-10 aan en vijf minuten voor tijd stond het 22-22. Tijdens de laatste minuten moet de hartslag van de speelsters en toeschouwers in De Elzenhagen het toppunt hebben bereikt.

De ontknoping was regelrecht bizar. Met nog negen seconden op de klok stond het 23-23 en alles wees erop dat een verlenging naderde. Bij het wegtikken van de laatste seconden constateerden de scheidsrechters een overtreding van Sercodak-speelster Fabienne Logtenberg. In de laatste seconde van haar allerlaatste wedstrijd zag zij de rode kaart, de eerste in haar carrière. De strafworp die volgde vloog erin en het feest in Amsterdam barstte los.

Na zes landstitels in successie, moet Sercodak Dalfsen dit seizoen genoegen nemen met een zilveren medaille. Toch kan de ploeg dit seizoen nog een prijs pakken. Komende donderdag speelt de ploeg van scheidend trainer Peter Portengen in Almere de bekerfinale. Tegenstander? Uiteraard, VOC uit Amsterdam.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.