sercodak dalfsen dient protest in na verloren landstitel

  De ontknoping van afgelopen zaterdag was regelrecht bizar. Met nog negen seconden op de klok stond het 23-23 bij het beslissingduel tussen VOC Amsterdam en Sercodak Dalfsen. Alles wees erop dat een verlenging naderde.

  Bij het wegtikken van de laatste seconden constateerden de scheidsrechters een overtreding van Sercodak-speelster Fabienne Logtenberg. Vervolgens wierp de betreffende VOC-speelster de bal snel op de uitgestoken arm van Logtenberg. Dit moment kwam haar, in de laatste seconde van haar allerlaatste wedstrijd, op een rode kaart te staan. Een straf die ze in haar gehele carriere nooit eerder kreeg.

  Een nieuwe regel bepaalt dat een rode kaart in de laatste halve minuut van een handbalwedstrijd automatisch betekent dat de andere ploeg een strafworp mag nemen. Deze vloog erin, waarna het feest in Amsterdam losbarstte. Volgens Handbal Inside gaat de tuchtcommissie zich buigen over de situatie.

  Donderdag komen VOC en Sercodak elkaar alweer tegen. Dan staat in Almere de bekerfinale op het programma.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.