Home / saxenburgh groep gaat samenwerking aan met vechtgenotenhuis

In het voorjaar van 2017 is het Vechtgenotenhuis in Ommen een nauwe samenwerking aangegaan met de Saxenburgh Groep. De Saxenburgh Groep biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Door samen te werken met deze grote en welbekende zorgverlener wil het Vechtgenotenhuis een bredere doelgroep bereiken. Eerste resultaat van deze samenwerking is de gezamenlijke organisatie van interessante lezingen over onder andere chemotherapie en hormonale therapie.

saxenburgh groep gaat samenwerking aan met vechtgenotenhuis

Met de samenwerking tussen het Vechtgenotenhuis in Ommen (inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten) en de Saxenburgh Groep wordt er een grotere groep mensen bereikt die baat hebben bij een inloophuis als het Vechtgenotenhuis. Zo worden de activiteiten in het inloophuis onder de aandacht gebracht op de afdeling oncologie in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, maar ook worden er in samenwerking met deze afdeling lezingen georganiseerd.

Het team van het Vechtgenotenhuis staat in nauw contact met Gerlinda Veurink, verpleegkundig specialist oncologie in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Zij helpt met het organiseren van interessante lezingen. Zo vond er in het inloophuis op woensdag 3 mei een lezing plaats over chemotherapie. Op woensdag 17 mei is er een lezing over hormonale therapie. “Het Vechtgenotenhuis is een prachtige locatie om mensen te informeren over bijvoorbeeld deze twee behandelingen. De locatie is sfeervol, laagdrempelig en biedt de mogelijkheid om naast informatie-uitwisseling ook juist het in gesprek gaan met elkaar, daar waar het ziekenhuis veel minder op is ingericht”, aldus Gerlinda Veurink.

Bredere doelgroep
Door het aangaan van samenwerkingsverbanden met partijen als de Saxenburgh Groep werkt het Vechtgenotenhuis in Ommen verder aan het doel om het inloophuis bij een breder publiek op de kaart te zetten. Hoewel de grootste doelgroep ‘kankerpatiënten en hun naasten’ blijft, wil het inloophuis ook ruimte bieden aan mensen die te maken hebben met ziektes waarvan klachten overlappen.

Erna Martens, coördinator van het Vechtgenotenhuis, vertelt: “Ik ben blij met de samenwerking met de Saxenburgh Groep en het Vechtgenotenhuis. Zo bereiken we veel mensen in verschillende doelgroepen, waarvoor het Vechtgenotenhuis hun huis open wil stellen. Bepaalde klachten bij chronische ziekten en kanker komen namelijk best vaak overeen. Denk hierbij aan verlies van functie, communicatie, beweging en voeding.”

Gastvrouwen en gastheren gezocht
Door een samenwerking met een partij als de Saxenburgh Groep wordt het steeds drukker in het Vechtgenotenhuis. Er komen meer mensen af op de activiteiten en lezingen, maar ook steeds meer mensen weten het inloophuis te vinden voor een kopje koffie en een praatje. Mede hierom zijn we op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren! Gastheren en gastvrouwen ontvangen onze gasten en zorgen voor koffie en thee. Ook bieden ze naar wens een luisterend oor. Wie interesse heeft in deze waardevolle functie bij het Vechtgenotenhuis mag een mailtje sturen naar info@vechtgenotenhuis.nl of bellen naar: 06 39032263.

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.