rotaryclub ommen dedemsvaart wint opnieuw stimuleringsprijs

  Vorig jaar won de werkgroep Nieuwleusen Synergie met “Deuroe Veuroe”. Ditmaal schoot het project “Maatje op Maat” er zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmers duidelijk bovenuit. De beloning is een geldbedrag van 10.000 euro, dat deels weer moet worden aangewend om het idee aan anderen over te dragen.

  Dat is de winnende coach Nabil Sahhar uit Den Ham ook zeker van plan. Hij wil zijn aanpak uitrollen over het hele werkgebied van het Rotarydistrict Noordoost-Nederland. Nabil, ooit uit een ander land gekomen, voelt als geen ander hoe het is om in een vreemde omgeving bij tijd en wijle een maatje te hebben, een vrijwilliger die aanvoelt hoe hij of zij een goede raad of een gepaste stimulans kan geven.

  “Soms sta je in een snel veranderende wereld die steeds meer eist, op een kruispunt in je leven, ben je even de draad kwijt, staat je motivatie op een laag pitje, zoek je naar eigen identiteit”, legt hij uit. Nieuwkomers maar ook anderen die het in deze drukke maatschappij moeilijk hebben met vragen, dilemma’s en uitdagingen, kunnen vaak met een luisterend oor, begrip en advies worden geholpen. Zo’n persoon die een stukje met iemand meeloopt en hem dan weer loslaat, heet simpelweg “een maatje”.

  Nabil zit in het onderwijs en is daar samen met een honderdtal andere vrijwilligers al voor heel velen een Maatje geweest die steeds “op maat” bijspringt. Hij geeft voorbeelden van nieuwkomers uit verre landen. Maar ook van een zeventienjarig meisje uit Kampen dat binnen twee maanden haar beide ouders verloor en waarvoor een Maatje klaarstond. Ze doet het nu heel goed op een school in Zwolle. Al deze inzet geeft de helpende vrijwilligers veel voldoening en erkenning. Nu dus ook van Rotary.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.