road2 work opent deze zomer in dalfsen

  Het initiatief voor de nieuwe werkvoorziening is afkomstig van afvalverzamelaar ROVA , Road2Work IJssel Vecht, recyclebedrijf Wecycle en de gemeente Dalfsen, Zwartewaterland, en Raalte. Bij het bedrijf kunnen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt zes tot negen maanden aan de slag om werkervaring op te doen en daarna uit te stromen naar een reguliere baan. Voorlopig kunnen op de Dalfser locatie zo’n vijftien personen uit de betrokken gemeenten aan de slag.

  “Het project heeft een brede opzet” licht wethouder Ruud van Leeuwen toe. “Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat de werknemers tegelijkertijd een opleiding volgen – bijvoorbeeld tot heftruckchauffeur- of een cursus volgen of zoals BHV.”
  Het is de bedoeling dat er bijvoorbeeld mensen uit de bijstand komen te werken, mensen met een indicatie, maar ook statushouders of Wajongers. “Het mooie is dat deze mensen op deze manier weer deelnemen aan de maatschappij. Er is een jobcoach aanwezig die de mensen helpt bij het zoeken naar de juiste werkplek binnen de organisatie, zodat zij – dankzij de opgedane praktijkervaring en arbeidritme – een stap kunnen maken richting arbeidsmarkt. “Het moet immers geen sociale werkplaats worden.”
  Voor Road2Work is Dalfsen de tweede locatie, in Ede draait al een soortgelijk bedrijf. Het streven is om op tenminste tien locaties een vestiging te beginnen, zodat het project uiteindelijk een landelijke dekking krijgt. Inmiddels heeft ook de gemeente Hoogeveen aangegeven interesse te hebben in het project, de gemeente Staphorst en Ommen zijn voornemens om sporadisch deel te nemen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.