rick bordenterreur

  Mijn vriend heeft geluk. Je kunt beter vader worden dan vijftig. Bord-technisch gezien zeker. Voor hetzelfde geld staat er namelijk een opblaaspop van twaalf meter in je tuin met daaromheen vier borden met grappig bedoelde teksten. “Nee het is geen flauwekul, Abraham is nu officieel een ouwe lul” en natuurlijk de klassieker: “Abraham onze klusser, is nu een 50 plusser”.

  Die bordengekte is natuurlijk een beetje uit de hand gelopen. Het komt allemaal door een zegswijze uit de Bijbel. Iemand die vijftig wordt, heeft Abraham of Sara gezien. Later kwamen daar poppen bij en niet veel later ook teksten. Met de Bijbel heeft het al lang niets meer te maken. Sterker nog, meestal worden vijftigers compleet voor lul gezet in hun eigen voortuin.

  Voor veel mensen duurt vijftig te lang. Waarom zou je geen halve abraham neerzetten als iemand 25 wordt. Of alle lantaarnpalen in het dorp volhangen met a-viertjes omdat Frank achttien is geworden. Het wordt steeds gekker. Laatst was de volledige wijk de Hartkamp in Raalte versierd omdat Leroy dertig was geworden. In de tuin van Leroy was te lezen dat hij ‘hem er graag in hangt’.

  Hartstikke leuk dus, van die vrienden die een beetje aandacht schenken aan je verjaardag. En die vriend van mij mag dus zijn handjes dichtknijpen dat er nu nog een lieve gefiguurzaagde teddybeer tussen de hortensia’s staat. Het duurt niet zo gek lang meer voordat meneer veertig wordt. Ik verheug me erop. Zelf doe ik er trouwens niet aan mee, want vijf dagen later word ik zelf ook veertig.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.