poll ik verwen mijn moeder op moederdag

  De wekelijkse poll staat ook in het teken van deze bijzondere dag. Maar wordt die door iedereen nog wel als bijzonder gezien? Je kunt het laten weten door te reageren op de stelling ‘Ik verwen mijn moeder op Moederdag’.

  [poll id=179]

  Waar komt Moederdag eigenlijk vandaan? Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. Ook de katholieke Kerk kent natuurlijk een lange traditie van verering van Maria, de moeder van Jezus.

  De feestdag zoals we hem nu kennen komt uit de Verenigde Staten. In 1908 organiseerde Anna Jarvis daar de eerste moederdag, vooral om haar moeder te herdenken die in de burgeroorlog Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen.

  Toch klinkt er steeds vaker kritisch geluid over bepaalde feestdagen. Ze zouden te commercieel zijn. Ook het argument ‘je moet je moeder altijd verwennen’ wordt regelmatig in de discussie geworpen.

  Poll: Sluipverkeer bestrijden met slagbomen?
  Afgelopen week stond de poll op de website in het teken van het bestrijden van sluipverkeer. Met de stelling ‘Sluipverkeer bestrijden met slagbomen?’ peilden we de meningen over dit onderwerp onder de bezoekers van de site. Wat bleek? Een meerderheid (61%) is het oneens om slagbomen te gebruiken tegen het sluipverkeer.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.