Home / podiumplaatsen voor dog frisbee spelers uit beerzerveld

podiumplaatsen voor dog frisbee spelers uit beerzerveld

Binnen de frisbeesport spelen de kinderen tussen de volwassenen. De jongste van team Happy Tails, Lewis von Piekartz (8) uit Beerzerveld, mocht als eerste het podium op. Hij behaalde een prachtige 2e plaats samen met zijn hond Amazing Grace bij de distance beginners.

Rosemarijn ten Brinke (9) en Lewis stonden bovendien in de top 10 bij de beginners. Amy von Piekartz (12) uit Beerzerveld behaalde een 2e plaats van de 46 bij de throw & catch only samen met haar hond Ross. Amy heeft zich daarmee gekwalificeerd voor het Europees en wereldkampioenschap Dog Frisbee. Verder behaalde Amy een prachtige 6e plaats van de 46 in de open klasse.

De topper van de dag was de 14-jarige Daan Nijkamp uit Den Ham. Hij speelde zo’n goede eerste ronde freestyle met zijn Faye, dat iedereen kippenvel en tranen in de ogen had. Het samenspel met zijn hond was fantastisch. Daan mocht twee keer het podium op. Hij behaalde de 2e plaats overall en is daarmee gekwalificeerd voor het EK dat dit jaar door Hondenschool Happy Tails in Den Ham georganiseerd wordt en het WK in Chicago. Daarna mocht hij nogmaals het podium op voor de eerste plaats freestyle.

Daan ontving tevens een prijs voor leukste show, Amy voor de mooiste truc en alle junioren werden in het zonnetje gezet vanwege hun geweldige prestaties en omgang met hun honden.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Krantenkoppen

Wij lezen twee kranten, één om de realiteit in de wereld te ervaren en de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.