Home / ozc neemt de eerste horde in oene

ozc neemt de eerste horde in oene

De opponent uit het Veluwse dorpje tussen Epe en Heerde opereerde maandenlang in de kelder van klasse 3C, maar kende in de laatste tien duels een ongekende opleving, pakte de laatste periodetitel en daarmee een ticket voor het toetje. OZC werd pas in de laatste competitiewedstrijd veroordeeld tot de nacompetitie en is nog steeds niet veilig als wordt afgerekend met Oene. Dan wacht een confrontatie met de winnaar van het duel Bergentheim-SVI. Maar goed, dat is van latere zorg.

Op de Veluwe werd de eerste hindernis genomen. 0-3 verklapte het scorebord op sportpark De Hoge Kamp. Duidelijke cijfers. Toch was het geen makkie volgens elftalleider Gerrit Makkinga. “Ik ben trots op de jongens. We kregen het zeker niet cadeau. Die lui vlogen er vanaf de eerste minuut op en we hadden in de openingsfase maar zo met 1-0 achter kunnen staan. Het was af en toe bikkelhard, maar we hebben een goede stap gezet richting de tweede ronde. Al blijft het oppassen.”

Makkinga doelde op vorig seizoen, toen OZC thuis in de nacompetitie met 4-0 Voorwaarts versloeg, zich al een ronde verder waande, maar in Westerhaar klop kreeg met 5-1. Uiteindelijk namen de geelhemden de penalty’s beter, anders was de tweede klasse helemaal niet in beeld geweest.

Om de status van tweedeklasser te behouden moet eerst Oene over twee duels onder de duim worden gehouden. Frank Jansen wees kort voor rust de bezoekers uit Ommen het juiste spoor, na voorbereidend werk van Nicky van Rijn. Als na de thee het scorebord naar 0-2 flitst, met dezelfde twee spelers in de rol van afmaker en voorbereider ligt de overwinning voor het grijpen. De thuisclub wil er nog alles aan doen, maar de geforceerde poging om naderbij te komen pakt averechts uit. OZC krijgt ruimte en ja, daar ie weer, Jansen profiteert van een misverstand tussen doelman en een van zijn verdedigers en deelt zijn derde fatale tik uit.

Dinsdagavond 23 mei volgt de return op Westbroek.

Lees ook

Leon Stolte neemt zesde en zevende plaats mee uit Duitsland

NIEUWLEUSEN – Aan de twee races in het Duitse Oschersleben om het IDC Supersport 600 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.