Home / ozc komt met de schrik vrij

ozc komt met de schrik vrij

Frank Jansen en Rik-Jan de Groot laten grote mogelijkheden liggen en De Groot heeft pech dat het aluminium hem dwarsboomt. Zijn inzet ketst via de lat het speelveld weer in. Ach, een open wedstrijd, het kan alle kanten op. “Geen wonderploeg.” “Die lui kunnen geen vuist maken.” Het waren maar zo wat losse opmerkingen vanaf de kant. Tot halverwege de tweede helft Koen Tip terug wil spelen op doelman Mark Bennemeer en de dekselse Hilberink over het hoofd ziet.

De sterspeler van Oene pikt de Derby Star op, omspeelt Bennemeer, tikt het balletje in de touwen, pikt het leer zelf uit het net en zet het op een draf richting middenlijn. Zo, die gelooft er nog in. Die wil wel. Nou ja, 0-1. Kan wat lijden. Is gebeurd. Maar OZC raakt de grip het duel kwijt. Langs de lijn geloven de fans uit Oene er in en schreeuwen hun favorieten naar voren. De geelzwarte aanhang loopt alleen maar te brommen en te mokken. Ondertussen tikt de klok voort. Al 82 minuten versterken. Weer pompen de bezoekers de bal richting de zestien. Als je de tegenstander pijn wil doen is dit operationeel gebied. Invaller Jesse Teeuwen neemt het speeltuig in de loop mee en kogelt deze langs de vergeefs duikende Bennemeer. 0-2. Het zal toch niet?

Oene is ontketend en OZC is volkomen van het padje. Wie pakt de regie op? Niemand. Bibberend snakt de thuisploeg naar het eind en vergeet te voetballen. Iedereen loopt achteruit en de bezoekers zijn een paar keer dicht bij de gelijkmaker. De geelzwarten zijn de weg kwijt en gaan tijdrekken. Helmaal niet nodig man, ga lekker voetballen! Het scorebord staat al een tijdje op negentig, maar arbiter Kiremit telt veel tijd bij. Voor de supporters is het billen knijpen, “hé, he’j ow horloosie kapot?” Na tien minuten extra tijd vindt ook Kiremit het welletjes en is OZC door naar de volgende ronde. Pfff. Langs de lijn weet iedereen inmiddels dat SVI de tegenstander wordt in de finaleronde en dat de ploeg uit Ommen minder timide voor de dag moet komen en meer vechtlust moet tonen, anders is het stuivertje wisselen met de Zwollenaren, die strijden voor promotie naar de tweede klasse, het niveau waar OZC actief wil blijven.

Zaterdag speelt OZC uit op sportpark De Siggels in Zwolle. Op 3 juni volgt de return in Ommen. De winnaar van deze tweekamp is volgend seizoen tweedeklasser.

Lees ook

Een feestelijk muzikaal drieluik in Theater de Stoomfabriek

DALFSEN – In Theater de Stoomfabriek is afgelopen dinsdag het drieluik ‘Beethoven 251 jaar’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.