Home / ozc in de problemen na verlies bij ijvv

En zo zie je maar dat theorie en praktijk niets met elkaar te maken hebben. Op papier leek het treffen met IJVV voor OZC op een gunstig moment te komen. Na drie verliespartijen op rij was de ploeg van trainer Eduard Lindeboom binnen bereik van de concurrent uit Ommen. Eventjes winnen op Den Uithoek en de formatie van Pascal Weteringe was zo goed als veilig.

ozc in de problemen na verlies bij ijvv

Maar dat was dus de theorie. IJVV vond het na drie ongelukkige zeperds kennelijk welletjes, hield de drie punten in IJsselmuiden en kan de afsluitende pot tegen Enter Vooruit vrijuit en zorgeloos voetballen.

“We begonnen sterk”, analyseerde Weteringe na afloop. “Nadat ons opensief niets opleverde, krijgen zij vanuit het niets een strafschop. Voetballend waren we niets minder, maar vergeten te scoren. Zij straften fouten bij ons genadeloos af.”

OZC moet in de slotpartij tegen DZSV aan de bak en dan maar duimen draaien en hopen dat WVF verliest of hooguit gelijkspeelt tegen Sparta Enschede, dat al verzekerd is van nacompetitievoetbal, maar dan om een plaatsje te bemachtigen in de eerste klasse. OZC of WVF gaat met Hellendoorn strijden om de status van tweedeklasser te prolongeren.

In IJsselmuiden zette Chiel Buikema de thuisclub binnen het kwartier en vanaf elf meter op voorsprong. Na de thee voerde Lenhard de Velde met twee rake treffers de score op naar 3-0. Pas in het slotkwartier konden de bezoekers via Nicky van Rijn wat terugdoen.

Rechterrijte 2H: Be Quick ’28 25-34, IJVV 25-33, Den Ham 25-32, WVF 25-29, OZC 25-28, Hellendoorn 25-25, ZAC 25-17 (gedegradeerd) en Quick ’20 25-3 (gedegradeerd).

Lees ook

Lampie

De jager die op roofvis jaagt, moet zijn gemak houden. Op de laatste zaterdag dag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.