opinie autorodeo kan dat nog

  Raar misschien om drankgebruik te koppelen aan milieu? De overeenkomst is dat ze beiden problemen veroorzaken die over lange termijn pas zichtbaar zijn. Je hebt er nu nog geen last van, maar later wel.

  Die autocoureurs zullen vast allemaal een goede kooiconstructie om zich heen gelast hebben en ze hangen tijdens de race in een veiligheidsgordel. Want op korte termijn willen we de veiligheid verzekerd hebben. Dat je – met de kennis van nu, in een week dat de Belgen besluiten dat er in 2030 alleen nog maar meer elektrisch gereden mag worden – niet aan de lange termijn denkt, dat heeft niks met gezond verstand te maken. Dat lijkt meer aan vasthouden een tradities en wie dan leeft wie dan zorgt.

  Met drankmisbruik is het dat hetzelfde laken een pak. Je wordt er nu ‘mooi dikke en niet bange’ van. Dat je je eigen hersencellen naar kloten zuipt, dat is pas iets van later zorg en tegen die tijd heeft het vast ook heel ergens anders aan gelegen. De supermarkt stunt nog gewoon met twee kratten voor de prijs van een en je ziet mensen met twee winkelwagentjes hoog opgepakt met bier voorbij de kassa wandelen. Mooi man.

  Is het niet gewoon tijd daarmee op te houden? Moet de autorodeo niet gewoon de geschiedenisboekjes in? Kun je er over vertellen dat we ‘dat toen nog deden omdat we niet beter wisten’. Is een beter verhaal dan ‘ja, daar gingen we nog gewoon meer door terwijl we dat van dat milieu al lang wisten’.

  Net als de dorpsfeesten in onze regio die betaald worden met drankomzet. Hoe meer je zuipt, hoe groter het feest volgend jaar. “Zo deden we dat, toen we nog niet helemaal door hadden dat drank meer kapot maakt dan je lief is’, is een beter verhaal aan je kleinkinderen dan dat je hem moet vertellen dat wij als land een podiumplek hadden in 2017 in de wedstrijd ‘waar zuipen ze het meest’ en dat we er gewoon mee door zijn gegaan.   

  De autorodeo in Luttenberg, mooie van de foto bij dit verhaal is dat de schuur op de achtergrond vol met zonnepanelen ligt. Dat dan weer wel.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.