Home / ommen op de internationale hanzedagen in kampen

ommen op de internationale hanzedagen in kampen

Tijdens de Hanzedagen kunnen bezoekers genieten van cultuur en entertainment met pop up musea, verschillende markten en optredens van onder andere de Common Linnets: zeker een bezoekje waard!

Hanzedagen in Kampen
De Internationale Hanzedagen is een groots evenement waarbij alle Europese Hanzesteden samenkomen om het eeuwenoude Hanzeverbond te vieren. Ieder jaar organiseert één van de 183 Hanzesteden een samenkomst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Dit jaar is Kampen het decor voor de Internationale Hanzedagen. Met een uitgebreid programma vol kunst, cultuur, muziek, markten en bijeenkomsten is er van 15 tot en met 18 juni voor menigeen wat te beleven in Kampen.

Ommen, hart van het Vechtdal
Al vanaf de 14de eeuw maakt Ommen deel uit van het Hanzeverbond. Het verbond tussen Duitse en Noord Europese handelssteden voor samenwerking en uitbreiding van de handel. Als hart van het Vechtdal heeft Ommen tijdens de Hanzedagen de kans zich te presenteren als de prachtige groene en gastvrije stad waar het heerlijk vertoeven is. In samenwerking met Ommer ondernemers, kunstenaars, leerlingen van het Vechtdal College en de gemeente Ommen is Ommen op verschillende locaties in Kampen terug te vinden.

In de stand van Ommen op de Hanzemarkt krijg je het echte Ommer vakantiegevoel. Je kunt meespelen met een enorm twisterspel, kijken naar optredens van beroemde Ommer mascottes en kun je een vorkje mee prikken van de heerlijke barbecue gerechten die live worden bereid door Ommer koks. In het pop-up museum in de Buitenkerk vind je een tentoonstelling van 27 Ommer kunstenaars van Stichting Vechtdal Kunsten. Met onder andere kunstwerken over en geïnspireerd door Ommen geven zij de bezoekers een kunstzinnig inkijkje in al het moois van Ommen.

Jeugdhanze
Verschillende jongeren uit alle Hanzesteden brengen de Hanzedagen samen door tijdens de Jeugdhanze. Ook Ommen wordt tijdens de Jeugdhanze vertegenwoordigd door twee leerlingen van het Vechtdal College. Dit jaar zijn Jorijn Jager en Lise Nijhoff de twee leerlingen die Ommen een gezicht mogen geven. Na een heuse sollicitatieprocedure onder de leerlingen van havo 3 zijn zij dit jaar de twee gelukkigen die mogen deelnemen aan de Jeugdhanze. In een speciaal opgezet programma gaan zij een boeiend en leerzaam weekend tegemoet.

Het volledige programma en alle informatie over de Hanzedagen is te vinden op www.hanze2017.nl.

Lees ook

Het Boek van de Week

Cormoran Strike is op bezoek bij zijn pleegouders, tevens oom en tante, in Cornwall. Hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.