oldemarkt de gelukkigste in zenuwslopende tweeluik met ovc 21

  Toch konden op het laatste moment veel toeschouwers zich losmaken, om tussendoor de verrichtingen van de lokale voetbalhelden te aanschouwen. Geen sterveling die vervolgens eerder dan het allerlaatste fluitsignaal de fiets aantrapte om zich in het kroeggewoel te storten. De veldacteurs grepen de toeschouwers bij de strot en hielden die meer dan twee uur lang in een ijzeren greep. Nee, het was niet altijd goed, maar o zo spannend. Misschien wel met de hulp van Sint Lambertus, de rooms-katholieke patroonheilige, leek het duel uit te draaien op een drama voor de bezoekers uit Ommen. Damon Nouri, een week eerder verkozen tot speler van het jaar, had zijn nazaat twee doelpunten beloofd en leek binnen het kwartier de helft van zijn belofte waar te maken. De ‘ballerina op noppen’ ontfutselde Johan Fleer de bal en dook vrij op voor Lennard Hof. De Derby Star spatte echter via de deklat het speelveld weer in. Het leek uitstel van executie. Tyron Schokker werd binnen de beruchte lijnen neergehaald door Twan Flokstra. Arbiter Keller floot en wees resoluut naar de stip.

  Hof nam alvast een voorschot op zijn heldenrol en ranselde de inzet van Koen Daman uit zijn kist. Vervolgens deed een oude voetbalwet opgeld, ‘vergeet je zelf te scoren, dan krijg je het deksel op de neus.’ Melvin Smit verzilverde een counter. Als even later Robin de Wit zwaar gestraft wordt na wild inkomen en mag inrukken lijkt het een gelopen koers. Tien tegen elf. Niets is minder waar. Juist op moment dat dik na de thee de toeschouwers het geloof in een goede afloop begint weg te sijpelen kan ook Sint Lambertus de thuisclub niet meer redden. De boomlange Kay van ’t Zand is naar het front gestuurd en weet een lange peer door te koppen. Nouri reageert alert. 1-1. Geen duimbreed gaven de ploegen elkaar toe. Een verlenging lag in de lijn der verwachting en rolde ook uit de bus. Ook na meer dan twee uur stuiven en ballen geen winnaar. Die moet er komen, al is het vanaf elf meter. De eerste serie van vijf penalty’s wordt door beide partijen benut. Om en om dan maar. Aanvoerder Melvin Smit benut de zesde voor de thuisclub, waarna invaller Sander Biemans gelijk mag maken. Even later is Lennard Hof de gevierde man en staart Biemans wezenloos voor zich uit.

  Potverdorie, weer niet. Balen. Toch krijgt OVC ’21 nog een kans om te promoveren. Dan zal het Bellingwolde over twee wedstrijden moeten verslaan.

  Zondag 28 mei is het Bellingwolde-OVC ’21. Op tweede Pinksterdag volgt de return in Ommen. Aanvang 14.00 uur.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.