nu ook klassieke muziek in theater de stoomfabriek

  Elisabeth mag graag de mooie klanken van het muziekspel verwoorden met haar viool in het Hanzeorkest waar ze nog steeds actief is. Bert heeft zijn organisatietalenten in het verleden laten zien bij de brugconcerten en is momenteel bestuurslid van Vrienden van het Orkest van het Oosten. Jos is betrokken bij het Britten Jeugd Strijkorkest en die laatste zal binnenkort haar talenten laten zien in het theater.

  In het nieuwe theater is er ruim baan voor klassieke muziek van hoge kwaliteit en met het accent op jonge musici. De programmering is uiteraard klassiek met een knipoog naar jong publiek. Het is uitdrukkelijk de bedoeling om een wisselwerking te krijgen tussen publiek en musici. Indien mogelijk met een hapje en een drankje in het gezellige restaurant van De Stoomfabriek. “Meet and Greet the musicians”.

  De vrijwilligers hebben achter de schermen een mooie start gemaakt van het programma.

  In het kort houdt dit het volgende in:
  Hoorntrio “De bezetting speelt”. Op 10 juni hoorntrio’s van o.a. Ewazen, Korngold en Brahms. Jenneke de Jonge (hoorn), Caroline Wagner (viool) en Ruben Tekelenburg (piano). Bijzonder concert van jonge musici in een bijzondere bezetting. Dit wordt een verrassing!
  Het Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. van Loes Visser staat 25 juni op ons podium. Zo’n twintig jonge strijkers spelen frisse muziek van Piazolla tot Dvorák . En als gastsolist de bekende jeugdige sopraan Bernadeta Astari.
  Het Zwols Collectief treedt aan op 10 september. Het collectief bestaat uit 7 musici uit diverse orkesten. Woonachtig in Zwolle vormen zij het Zwols Collectief. (viool, alt viool, cello, contra bas, fagot en hoorn). Dat belooft een geweldig concert te worden met een wervelende programmering.
  Het beroemde Matangi Quartet bekend van radio en TV komt naar Dalfsen op 12 november. Een must voor liefhebbers van kamermuziek. Het Matangi Quartet is internationaal bekend.
  FUSE, het huis-ensemble van het TV programma “Podium Witteman” (Paul Witteman) zal spelen in De Stoomfabriek op 28 januari. Een jong ensemble met een vernieuwende benadering van klassieke muziek. Klassiek en jazz; ze doen het allemaal. Bekijk hun website!
  In december komt het ensemble “Club Classique” naar Dalfsen met een heel bijzonder programma.

  Verbinding van klassieke muziek met andere kunstvormen (film, cabaret) loopt als een rode draag door hun programma. Ook zij traden regelmatig op in het programma van Paul Witteman. Ook De Rode Hoed in Amsterdam is hun speelterrein.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.