Home / nieuwe fabriek op bedrijventerrein in ommen levert tachtig banen op

Het Ommense bedrijf Ténax bouwt een nieuwe fabriek op bedrijvenpark De Rotbrink in Ommen. De nieuwe fabriek levert tachtig nieuwe banen op.

nieuwe fabriek op bedrijventerrein in ommen levert tachtig banen op

Dat meldt RTV Oost.

Ténax is één van de grootste zeefdrukkerijen van Europa en bedrukt verpakkingen van cosmetische producten van toonaangevende bedrijven. Het bedrijf zit nu al aan de Pieter Bruegelstraat, maar is hier uit het jasje gegroeid. In de nieuwe fabriek gaat Ténax naast het bedrukken, ook het metalliseren van cosmeticaproducten uitvoeren.

Op dit moment werken er tachtig mensen bij Ténax in Ommen. Door de nieuwe fabriek wordt het aantal arbeidsplekken verdubbeld.
Ténax bouwt op een kavel van 2,6 hectare vier productiehallen, een opslaghal voor warehousing en een kantoor. De kavel ligt in de zuidoosthoek van De Rotbrink.

Voordelen Ommen
Volgens directeur Mike Delissen van Ténax biedt bedrijvenpark De Rotbrink veel voordelen. “We zitten al sinds jaar en dag in Ommen. We hebben nu de kans om op korte afstand van onze huidige locatie op een grote kavel een nieuw pand te bouwen. Bovendien zijn onze medewerkers belangrijk voor het bedrijf. Zij wonen voornamelijk in en rond Ommen. Wij vinden dat de Ommense beroepsbevolking een goede mentaliteit heeft en voelen ons thuis in deze gastvrije gemeente.”
Ook burgemeester Mark Boumans is blij. “Ténax is een grote werkgever in Ommen. Deze uitbreiding zorgt voor extra werkgelegenheid, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de vorm van beschut werken. We zijn blij dat we dit mooie bedrijf op De Rotbrink de ruimte kunnen bieden om uit te breiden.”

De Rotbrink
Eind april werd bekend dat zes ondernemers zich vestigen op de Rotbrink. Zij zijn samen goed voor 2,2 hectare bedrijventerrein.

Mark Boumans: “In het afgelopen half jaar hebben we bijna 5 hectare verkocht op De Rotbrink. Ik verwacht op basis van de gesprekken die we momenteel voeren dat daar nog meer bij gaat komen. Bedrijven die deze stap ook willen zetten moeten er nu dus bij zijn!”

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Dochter in Friesland kocht een katertje van zes weken. Haar zoontje van zes wilde graag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.