meimarkt bij molen massier in nieuwleusen

  Ook dit jaar hebben de vrijwilligers er weer een mooie markt van gemaakt, met circa vijftig kramen van waaruit zowel nieuwe als tweedehands spullen worden aangeboden. Dit jaar is de markt uitgezet over beide pleinen in de buurt van de molen, zowel voor als achter het bedrijf van Massier Diervoeders.

  Zoals altijd is er ook weer een uitgebreide markt met tweedehands boeken. Verder worden er bloemen en planten verkocht, en zorgen vrijwilligers weer voor oliebollen en allerlei andere versgebakken lekkernijen, uiteraard in combinatie met koffie of thee. Er wordt een terras gecreëerd en de kinderen kunnen terecht bij de dierenhoek, die wordt ingericht door leden van de Nieuwleusener Kleindierteelt Vereniging (NKV) en vogelvereniging De Volièrevriend.

  Daarnaast is er een activiteitenprogramma met een aantal specifieke onderdelen. Zo begint om 13.00 uur een huisdierenshow, waar kinderen zich nog steeds voor kunnen opgeven via molenmassiermeimarkt@gmail.com. Op een heuse catwalk kunnen ze hun huisdier tonen aan het publiek, maar ook aan een deskundige jury, die de presentaties beoordeelt en er prijzen voor uitreikt.

  Om 11.00 en 14.00 uur verzorgt de Stichting Reddingshond Overijssel twee demonstraties met reddingshonden. Het gaat om dieren die worden ingezet om overlevenden op te sporen op rampplekken, maar ook bijv. bij het opsporen van vermiste personen. Enkele leden van de vereniging geven tekst en uitleg en laten zien wat de dieren kunnen. Om 14.00 en 15.30 uur geeft de dansgroep Dance Dance uit Nieuwleusen, onder leiding van Emmelie Luiken, twee uitvoeringen en de gehele dag door verzorgt Wouter Bank van Double U Design graffiti-workshops.

  In totaal zijn zo’n veertig vrijwilligers van de molen in de weer met het organiseren van de Meimarkt. Onder hen bevinden zich ook enkele verkeersregelaars, die het verkeer op het kruispunt bij de molen in goede banen leiden. Parkeren kan zoals gebruikelijk weer op de weilanden tegenover de molen. De Meimarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Molen Massier is te vinden op de hoek Veldweg/Westeinde in Nieuwleusen.
  Natuurlijk hopen de vrijwilligers ook mooi weer en veel bezoekers. De organisatie nodigt u van harte uit.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.