marienberg wint van gelegenheidselftal

  Het won, met 0-2 en daarmee is eigenlijk alles wel een beetje gezegd. Want onder de lat stond bijvoorbeeld bij onze gastheer een doelman van 61 (?!?!) jaar. De charme van het amateurvoetbal? Neuh, niet echt. Een kolderiek einde van een situatie die Rijssen Vooruit, achteraf, te lang heeft laten doorsudderen. Totdat iedereen zo’n beetje gaar was gekookt greep het bestuur pas in.

  Tuurlijk zal er ontzettend veel water door de Regge, Vecht en de IJssel zijn gestroomd en ging het bestuur en ieder die hiervoo verantwoordelijk gesteld kan worden niet over één nacht ijs. Ach, aan de andere kant kun je zeggen dat Mariënberg na vier opeenvolgende nederlagen eindelijk weer eens drie winstpunten in de tas kon stoppen. Een kinderhand is gauw gevuld. Maar wij trekken iedere week meer haar uit onze koppies!

  Erjan Lamberink opende de score nadat de bijna pensioengerechtige keeper Hans Goossen in eerste instantie de bal van Kevin Bolks niet kon klemmen. Rijssen Vooruit beet dapper van zich af. Een goal werd afgekeurd wegens buitenspel, later was Mariënberg gelukkig heer maar minder meester in haar eigen strafschopgebied en kon kans nummer twee maar met moeite worden weggewerkt.

  Jelle Brinks moest vervolgens al zijn kwaliteiten aanspreken om de dadendrang van het ‘nieuwe’ en frivool spelende Rijssen Vooruit een halt toe te roepen en voorkwam katachtig dat er vanaf elfmeter de gelijkmaker kon worden gescoord.

  Roy Doek schoot Mariënberg nog voor rust in veilige haven. Hij tikte simpel binnen nadat Goossen eerst nog redding kon brengen, 0-2.
  Na rust werd het niveau er niet beter op. Mariënberg geloofde het wel en Rijssen Vooruit was nog enkele malen gevaarlijk maar wist helaas/gelukkig (streep zelf uw keuze maar door) niet af te drukken achter Brinks.

  Mariënberg won in Rijssen bij het deze week maar eigenlijk de hele competitie al veelbesproken Rijssen Vooruit. Wij mogen nog één wedstrijd spelen, volgende week week tegen de studenten van Drienerlo. Dan kan het boek van deze competitie-jaargang definitief dicht. Wij kijken er naar uit. Meteen de focus dan maar op het nieuwe seizoen……

  (AD)

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.