Home / marienberg bezoekt selectieloos rijssen vooruit

De voetballers van VV Mariënberg spelen zaterdag de uitwedstrijd tegen Rijssen Vooruit. Een tegenstander met een verhaal, want de ploeg zette deze week alle spelers én de technische staf op non-actief. Alfred Dorgelo van VV Mariënberg blikt vooruit.

marienberg bezoekt selectieloos rijssen vooruit

“Komende zaterdag reizen wij af naar Rijssen waar op het sportpark aan de Stokmansveldweg Rijssen Vooruit onze gastheer zal zijn. Het ‘Arrevee’ van barjuffrouw Klaasje was deze week flink in het lokale sportnieuws. Tot groot verdriet van deze supervrijwilligster, die al veertig jaar de drankjes inschenkt bij de oudste voetbalvereniging van Rijssen. Het bestuur van Rijssen Vooruit besloot na de derde gestaakte wedstrijd in dit seizoen de complete technische staf en de spelersgroep naar huis te sturen.

Voetballers uit het tweede elftal en lagere elftallen moeten komende zaterdag de honneurs waar nemen als wij op bezoek gaan in Rijssen. Het boterde al langer niet meer tussen de technische staf en het bestuur. Zo viel op te maken uit berichten in de Tubantia en op RTV Oost. De voorzitter is deze weken niet te benijden, wat ik oe brom. Preses Herman Ditsel beleeft nou niet zijn prettigste momenten op het sportpark waar die mooie Engelse houten tribune sinds 1928 als een waar pronkstuk prijkt langs het hoofdveld.

De geruchten gingen al een tijdje en Ditsel bevestigde het desgevraagd aan de nieuwsgierige journalisten. “Wat je nu hoort is altijd binnen het bestuur gehouden. Dit besluit is niet in één week gevallen. Het is het beste voor de club.” Zo zie je maar, het kan altijd nog erger….Om ff een cliché uit de motteballen te halen. Ook wij beleven, qua prestaties dan, geen vrolijk seizoen maar wij verzamelen ons gewoon voor uitwedstrijden op de club, trainen gewoon op het Westerpark en geven onze zuurverdiende centen wekelijks uit in de kantine. De derde helft blijft er altijd één van boulevard of broken dreams….!

Want als ik Klaasje mag geloven heeft de selectie in al die jaren amper 50 euro uitgegeven….. Je verzint het toch niet, het staat in de krant dus zal het wel waar zijn. Achteraf is het makkelijk om een koe in de kont te kijken… Achteraf weten wij allemaal hoe het wel had gemoeten. Dat zal zo zijn in Rijssen, dat is zo in Mariënberg en omstreken.

Nog twee wedstrijden resteren ons voordat wij het boek definitief sluiten. Wij staan op de 9e plek. 8 wedstrijden gewonnen, 6 gelijkspeeld en maar liefst 10 wedstrijden verloren. Het was mij eer te na om het seizoen af te sluiten met meer verloren duels dan dat er gewonnen werd. Het zou mooi zijn als wij dit seizoen afsluiten met minimaal 10 gewonnen duels, meer is helaas ook niet mogelijk. De druk ligt volkomen bij ons want komende zaterdag moeten wij aantreden tegen een gelegenheidselftal.

Normaal gesproken moet je er 10x van winnen als je er 10x tegen speelt. Maar ik zeg 1 woord, eigenlijk 1 land: Denemarken in 1992. Die luie internationals lagen al op de witte stranden, kriskras verspreid in Europa en ver daarbuiten feest te vieren, cocktails te drinken, beetje te zwemmen. Kortom niet veel uit te voeren. Biertje hier, biertje daar. Echter werd het voormalige Joegoslavië de toegang tot het Europees kampioenschap ontzegd.

De spits stond notabene reeds op de camping de tent op te zetten. Denemarken werd opgetrommeld door de UEFA. Maar wie werd er uiteindelijk kampioen door Duitsland in de finale te verslaan? Juist ja, hetzelfde Denemarken. Vergeet het nooit weer, lag in bad lekker loom te zijn met een biertje in de hand. Die finale hoefde ik echt niet te zien. Dat zouden die Duitsers met twee vingers in die nase gaan winnen.
Die zelfkwelling wilde ik mijzelf ernstig besparen.

Totdat mijn moeder mij riep dat Denemarken met 1-0 voorstond, ach….dat had ze vast verkeerd…. Net zoals ze ooit juichtte voor de Duitsers terwijl ze dacht dat Oranje had gescoord. Sindsdien liep ze vaak met onze herdershond door Mariënberg als Nederland speelde….haha
Maar ze had wel gelijk. Jensen scoorde in de 18e minuut en Vilfort maakte in de tweede helft het karwei af voor de Denen.

Ik bedoel maar, je kunt misschien niet van Arrevee winnen maar wel van ze verliezen. Ik durfde niet te kijken bij de selectie van het tweede elftal van Rijssen of daar toevallig een Jensen of Vilfort rondloopt. Je weet het maar nooit, we zijn gewaarschuwd. Ik gok daarom toch maar op een 1-3 zege, op naar onze negende overwinning dit seizoen.

Succes Heren! (AD)”

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.