Home / lijsttrekkers d66 vechtdal gekozen

lijsttrekkers d66 vechtdal gekozen

De 3 lijsttrekkers voor Hardenberg, Ommen en Dalfsen

In Hardenberg werd de huidige ervaren fractievoorzitter Jacco Rodermond opnieuw gekozen. Zijn tegenkandidaat, Wim Sekeris (nu fractiesecretaris) kreeg net iets minder stemmen.

In Ommen was raadslid Henri Mors de enige kandidaat. De huidige fractievoorzitter, Bernard de Vries Robles heeft verhuisplannen en had zich om die reden teruggetrokken. Henri Mors, met zijn vele jaren raadservaring, werd met algemene stemmen tot lijsttrekker in Ommen gekozen.

In Dalfsen was sedert 2014 duidelijk dat de huidige fractievoorzitter Jan Rooijakkers zich niet opnieuw kandidaat zou stellen. Hij viel immers destijds in wegens ziekte van de toenmalige kandidaat. Er kon gekozen worden uit twee ervaren kandidaten, Ben Schrijver en Marijn Seuters, Ben Schrijver verdiende zijn sporen al als lid van de steunfractie en als lid van het actiecomité HoogOverijssel.nl (aanvliegroutes naar vliegveld Lelystad). Marijn Seuters heeft als raadsgriffier elders ervaring opgedaan. Ben Schrijver kreeg de meeste stemmen en is dus de nieuwe lijsttrekker voor D66 in Dalfsen.

In de komende tijd zullen de lijsttrekkers zich gaan voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen. Dit betreft o.m. het opstellen van verkiezingsprogramma’s in dialoog met de samenleving en het voorbereiden op de campagne. D66 leden kunnen zich de komende tijd kandidaat stellen voor de kieslijst van D66 voor de raden in Hardenberg, Dalfsen en Ommen.

 

Lees ook

Politiek verwoord: Het recht van de snelste

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.