Home / laatste sprankje hoop ovc 21 dooft in wanneperveen

In klasse 4E heeft sportpark De Bovenboer in Wanneperveen een welhaast mythische status. De thuishaven van Oranje Zwart geldt als een onneembare veste. In twee seizoen wist alleen Havelte hier te winnen. Voor OVC ’21 lag er dus een uitdaging, om dit sprookje aan gruzelementen te trappen. Bovendien was winst noodzakelijk om de druk op titelpretendent USV te houden.

laatste sprankje hoop ovc 21 dooft in wanneperveen

Welnu, missie mislukt. Op de prairie in het watersportdorp zat de equipe van Nico Kats geen moment in de wedstrijd. Leuk, een tactisch plan, maar wanneer zo’n beetje alle persoonlijke duels de mist in gaan, wordt het een lastig verhaal. Oranje Zwart was bereid tot het gaatje te gaan en won mager, maar dikverdiend met 1-0.

Op de botanische tuin van OZ, vol bloeiende madeliefjes, paardenbloemen en ereprijs trapte de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal het gaspedaal in. Op het middenveld werd rustbrenger en strateeg Sander Biemans node gemist en deelden Jordy van der Vegt en routinier Jeroen Kleene, met een lang arbeidsverleden bij MSC, de lakens uit. Doordat Damon Nouri en Tyron Schokker voorin geen poot aan de trapper kregen, had OVC ’21 geen gebit en kon geen moment doorbijten. Na een mispeer van Robin Meijerink veroverde Tim Vredenburg de bal en schoof deze perfect in de voeten van broer Björn. Diens inzet was zelfs Daan Zwinselman te machtig.

Weinig positieve geluiden halverwege. De supportersschare voelde dat het een verrekt lastige middag ging worden. Ook na de thee wilde het niet vlotten bij de bezoekers uit het Vechtdal. Het was ‘tot hier en niet verder’ achterin bij de thuisploeg, dat gesteund door het fel meelevende publiek en blok en als leeuwen stonden te verdedigen. OVC ’21 viel aan, zonder overtuiging en dwong niets af.

Oranje Zwart verzuimde via de counter het duel voortijdig te beslissen. Tot afgrijzen van trainer Hajo van der Helm moesten de broertjes Tim en Björn Vredenburg allebei in de een-op-een hun meerder erkennen in de betrouwbare sluitpost Zwinselman. Na het laatste fluitsignaal was duidelijk dat OVC ’21 zijn laatste titelkans had vergooid. Koppies neer. Vreugdekreten bij Oranje Zwart, met het embleem van hoofdsponsor slagerij Lantinga fier op de borst.

Hoe toepasselijk, het team uit Wanneperveen bestond deze middag uit elf slagers, geen koekenbakkers.
Linkerrijtje 4E:

USV 24-59 (kampioen)
OVC ’21 24-52
Wacker 24-46
Havelte 24-41
Veno 24-39 (+14)
Steenwijkerwold 24-39 (+1).

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.