je eigen idee of plan presenteren aan de gemeenteraad van ommen

  Het OmmerPodium is een idee van Marjolijn Rhee (natuurlijkommen.nl). De raadswerkgroep participatie van de Ommer gemeenteraad heeft dit initiatief omarmd en organiseert nu namens de gemeenteraad een bijeenkomst. “We willen inwoners, ondernemers en organisaties volop de ruimte bieden om te komen met voorstellen, plannen en/of nieuwe ideeën”, aldus raadslid Alice Makkinga, voorzitter van de raadswerkgroep participatie. “Als raad vinden wij het van belang om te luisteren naar wat er in de diverse kernen en wijken van onze gemeente speelt. Niet iedereen komt zomaar met een idee of voorstel naar de gemeente en dat willen we graag veranderen. Met het OmmerPodium maken we het makkelijker voor inwoners om met eigen wensen en ideeën bij ons aan te kloppen, want met elkaar hebben we hart voor Ommen en maken we ons hard voor Ommen!”

  Het OmmerPodium is een experiment, een informele ontmoeting tussen Ommenaren en politici. De vorm waarin Ommenaren hun ideeën laten zien is vrij. Het kan bijvoorbeeld met een digitale presentatie, een filmpje, een vraaggesprek, een toneelstuk, een toespraak of zelfs met een flash mob. Indieners van voorstellen geven bij hun voordracht aan wat zij zelf kunnen betekenen als het gaat om de uitvoering en de financiën rondom hun idee. Vervolgens gaan de inwoner en gemeente met elkaar in gesprek om te kijken wat de kansen en mogelijkheden zijn en hoe de gemeente hierbij (indien nodig) kan ondersteunen.

  Inwoners, ondernemers en organisaties die op 10 mei tijdens de eerste editie van het OmmerPodium een initiatief, voorstel of idee willen presenteren, kunnen zich aanmelden via griffie@ommen.nl. Mensen die willen meedenken en meediscussiëren tijdens OmmerPodium zijn woensdagavond 10 mei om 20.00 uur van harte welkom in de hal van het gemeentehuis in Ommen. Inloop vanaf 19.30 uur.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.