Home / inschrijving dertigste plinq loopfestijn gestart

Deze week is de inschrijving gestart van het dertigste Loopfestijn, dat op zaterdag 2 september gehouden wordt in Dalfsen. Het is het zesde lustrum voor de organiserende IJsclub Stokvisdennen. Ook dit jaar is er uiteraard weer voor alle leeftijden een mooie afstand.

inschrijving dertigste plinq loopfestijn gestart

Voor de aller kleinsten (4 t/m 9 jaar) is er de Kidsrun, voor de wat ouderen zijn er meerdere afstanden: de 2,5 km, 5 km en 10 km. Voor de doorgewinterde atleten is er de halve marathon. Met de laatste afstand is het dertig jaar geleden begonnen, in de loop der jaren zijn de overige afstanden toegevoegd om een ieder een mooi sportmoment te kunnen laten beleven. Dat is gelukt, aangezien de deelname aan korte afstanden bij de jeugd de laatste jaren flink toenam. Dat was ook zeker de insteek van de organiserende IJsclub.

Wat nooit verandert is de spreekstalmeester. Henk Borgmeijer zal ook dit jaar weer alle deelnemers over de finish begeleiden met zijn kennis en enthousiasme. Wat ook niet verandert is de datum van het evenement. Sinds 2013 is het de eerste zaterdag van september. Dat is ingezet, gezien de overvolle evenementenagenda.

Dit jaar zijn de schoolvakanties laat en is 2 september het laatste weekend van die vakantie. De organisatie spreekt de hoop uit dat dit niet leidt tot lagere dan tijdens voorgaande edities. Het PLINQ-Loopfestijn staat in de weide omgeving bekend om de prachtige entourage, die niemand wil missen. Inschrijven kan hier.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.