Home / hoornconcert in theater de stoomfabriek

hoornconcert in theater de stoomfabriek

Het trio voor hoorn, viool en piano op 40 van Johannes Brahms is verreweg het bekendste. Tijdens een wandeling in het Zwarte Woud viel Brahms de openingsmelodie in van zijn Hoorntrio. Het werk is duidelijk emotioneel geladen vol liefde voor zijn moeder en verdriet om haar overlijden.

De Amerikaanse componist Eric Ewazen was zo intiem bekend met het trio van Brahms, dat hij dit bijna 150 jaar later als inspiratiebron gebruikte voor zijn eigen trio. Zijn hoorntrio heeft dezelfde vorm maar is toch heel anders van stijl en doet sterk denken aan filmmuziek. Tussen deze twee trio’s door worden er enkele delen gespeeld uit de Suite Much ado about nothing van, de eveneens Amerikaanse componist, Erich Korngold. De suite is voor viool en piano en werd geschreven bij het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare.

Caroline Wagner (viool) en Jenneke de Jonge (hoorn) zijn musici van het kamermuziekensemble ‘De Bezetting Speelt’. Met vijf strijkers en vijf blazers variëren ze optimaal in klank. Door de verschillende combinaties van instrumenten halen ze elke keer het maximale uit de bezetting, van duo tot decet. Voor deze gelegenheid spelen zij samen met pianist Ruben Tekelenburg. Tickets zijn te bestellen via www.theaterdestoomfabriek.nl of aan de kassa met de pin.

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.