Home / hoonhorst kijkt terug op gezellig oranjefeest

De Oranjevereniging is erg tevreden met het verloop van alle festiviteiten rondom Koningsdag. Hoewel de temperatuur best een paar graden hoger had mogen zijn, was het toch goed vol te houden in, en rondom de feesttent op het feestterrein. Het was droog en zonnig tijdens de Koningsspelen en ook op Koningsdag viel er gelukkig geen onderdeel in het water.

hoonhorst kijkt terug op gezellig oranjefeest

Koningsspelen
Op vrijdag 21 april werden de Koningsspelen georganiseerd. Om 8.30 uur stonden 180 kinderen ongeduldig te trappelen voor de feesttent om te mogen aanschuiven aan het Jumbo Kamphuis ontbijt. Na een voedzaam en verantwoord ontbijt hadden de kinderen genoeg energie voor het sportieve deel van de Koningsspelen. De leerlingen van ‘Landstede’ hadden een leuk programma samengesteld, en de kinderen vermaakten zich uitstekend. Om 14.30 uur zat het programma erop en konden de kinderen, moe maar voldaan, gaan genieten van de vakantie.

Voor de oudere jeugd (12 t/m 18 jaar) werd op vrijdagavond een Oranje Jeugdsoos gehouden en het Open Hoonhorster Dartstoernooi georganiseerd. Op zaterdag stond er een klaverjastoernooi en de Grote Oranjebingo op het programma Beide onderdelen werden goed bezocht en veel deelnemers gingen met fraaie prijzen huiswaarts.

Op zondagmiddag druppelde de feesttent vol met 50 plussers voor een gezellige middag met Aalt en Anja Westerman. Met zang en humor werden de deelnemers vermaakt en de deelnemers en organisatie kijken terug op een erg geslaagde middag.

Op de woensdagavond voor Koningsdag stond De Oranje Quiz op het programma. Na een aantal spannende rondes bleek het team “iedereen Oranje, ben ik weer blauw” te beschikken over de meeste parate kennis. Aansluitend begon de traditionele feestavond, waarbij de muziek werd verzorgd door D.J. Marcel Reimink.

Koningsdag
Het weer was toch beter dan voorspeld, waardoor de opkomst bij de fietstocht uiteindelijk niet tegenviel. De deelnemers genoten van een fraaie rit door de omgeving en van de koffie en een versnapering tijdens de stop. Ondertussen werd in de feesttent de Oranje Kinderbingo georganiseerd. Het middagprogramma begon met de optocht die werd aangevoerd door showorkest Polyhymnia. Om 14.00 uur begon Expeditie Oranjeson. Het ging, hangend aan de kranen van sponsor loonbedrijf R. Velthuis, fanatiek aan toe.
In de pauze werd een mini–minikraan competitie gehouden. Hierbij werden de vaardigheden van 5 (voormalige) top – kraanmachinisten op de proef gesteld. Zo moesten er eendjes uit het water worden gevist en bierflesjes worden geopend. Na de strijd gingen Frans Eijkelkamp en Ronnie Velthuis met een fraaie lego-kraan huiswaarts.

Na de prijsuitreiking van Expeditie Oranjeson werd de trekking van de loterij gehouden. Er waren fraaie prijzen te winnen, waaronder een minuut gratis winkelen bij de AH in Dalfsen en VIP kaarten voor wedstrijd Nederlands elftal (nog niet afgehaald !). Na de trekking bleef het, onder het genot van een hapje en een drankje, het nog lang erg gezellig op het feestterrein.

Lees ook

Fietsroute langs ‘de mooiste kiekjes’

WIERDEN – Cultureel genieten en ontspannen fietsen, deze combinatie is in de hele maand augustus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.