Home / gerrit gait kok en margje hogenkamp 60 jaar getrouwd

gerrit gait kok en margje hogenkamp 60 jaar getrouwd

Gerrit, beter bekend als Gait (84) werd geboren in de Vinkenbuurt. Zijn ouders verhuisden, met de jonge Gerrit, al heel snel naar een boerderij aan de Oosterveen in Nieuwleusen. ‘Daar groeide ik op”, zegt Gait. “Na de lagere school hielp ik mijn ouders als jonge knul al veel op de boerderij. Ik deed diverse klusjes erbij zoals monsternemen bij de boeren en werkte enkele dagen in de plaatselijke melkfabriek. Vanaf mijn achttiende heb ik enkele jaren in de staatsmijnen in Brunssum (Limburg) gewerkt. Daarna nog weer even op de melkfabriek en vervolgens bijna veertig jaar bij Philips.” Gait mag graag bezig zijn. Hij biljart graag, ging af en toe oberen en zat in het bestuur van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO).

Margje Hogenkamp (80) werd geboren in Oudleusen. Na de lagere- en huishoudschool werkte zij voornamelijk thuis op de boerderij. En al dat werk op de boerderij, zoals melken, is haar niet vreemd. Vele jaren verzorgde zij ook haar oma. “Toen ik veertien was, kreeg ik er nog een zusje bij. Daar heb ik altijd veel op gepast.” Margje is zeer actief. Als grote hobby heeft zij postzegels verzamelen. Duizenden zegels heeft zij, allemaal keurig gerangschikt in boeken. Zij mag graag breien en lapjes haken. Ook legt zij graag een kaartje met andere vrouwen in de ‘Brouwerij’.

Het echtpaar mocht altijd graag dansen. “Na ruim 24 jaar zijn wij daar nu mee gestopt”, zeggen beide. Het diamanten echtpaar heeft twee zoons, vanwie één op de boerderij. Zij hebben vier kleinkinderen en één achterkleinkind. Het echtpaar woont al ruim zestig jaar in hun huidige woning en geniet nog een goede gezondheid.

Lees ook

Coalitie CDA, LPO en CU gaan voor structurele oplossing voor de ontsluiting Ommen

OMMEN – Al jarenlang wordt er gesproken over de verkeerssituatie in Ommen; de brug, de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.