Home / gemeente dalfsen staat open voor nachtvissen in nieuwleusen

gemeente dalfsen staat open voor nachtvissen in nieuwleusen

Dat meldt RTV Oost.

Voor het nachtvissen in de plas was vorig jaar een pilot gestart waarbij hengelsportvereniging De Voorn in Nieuwleusen toestemming kreeg om maximaal 25 leden te voorzien van een vispas waarmee ontheffing voor het nachtvissen op drie stekken aan de Hulsterplas kan worden verleend.

In een evaluatie van de ervaringen bleek dat er geen overlast voor de woonomgeving is geweest, waarna besloten is dat het nachtvissen in deze plas definitief kan worden toegestaan. Ook het waterschap, die eigenaar van het water is, maakt geen bezwaar tegen het nachtvissen.

Hengelaars die er willen nachtvissen moeten nog wel via de landelijke vispas het recht verkrijgen om ook ‘s nachts te mogen vissen.
In de Hulsterplas 1 is nachtvissen niet toegestaan. Hier mag alleen overdag gevist worden op de oevers die voor publiek vrij toegankelijk zijn.

De Hulsterplassen zijn ontstaan in 1969 toen het voormalige kanaal de Dedemsvaart gedempt moest worden voor de komst van de huidige N377. De hengelsportvereniging De Voorn kreeg als compensatie voor het verdwijnen van het kanaal de visrechten voor de Hulsterplassen. In verband met de latere bouw van woningen zijn die visrechten overigens beperkt tot ongeveer de helft van het water.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.