Home / erbens vechtdaltour klaar voor 24e editie

erbens vechtdaltour klaar voor 24e editie

De opbrengst van Erbens Vechtdaltoer gaat naar het Ronald MacDonald-huis in Zwolle en stichting ALS. Start en finishlocatie is Gerner Es 7c, Dalfsen. Dit jaar is er als extra een samenwerking met ‘Immer Weiter’, de stichting die het fietsen in Overijssel promoot en waar diverse sporters en wielrenners ambassadeur van zijn waaronder Erben Wennemars. Oud profwielrenner Theo de Rooij is de drijvende kracht achter dit initiatief.

De routes van deze jaarlijks gehouden N.T.F.U-fietstocht gaan door het rustgevende gebied waarin je de naamgever Erben Wennemars tijdens zijn trainingsritten kunt tegenkomen. Het is het stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. Zoals altijd is er weer veel aandacht voor de landschappelijke schoonheid van de tocht, en voor de veiligheid van de deelnemers. In 2017 zijn alle routes weer aangepast en heeft de organisatie voor alle afstanden nieuwe pauzeplaatsen gevonden.

E-bike en handbike
Nieuw dit jaar is de 70 km afstand, met name geschikt voor de sportieve E-biker en handbiker. De routes die hiervoor zijn opgenomen lopen een deel samen met de 90 km routes. Er is voorzien in een oplaadpunt mocht de accuduur niet voldoende zijn. Ook rijdt er een serviceauto mee om eventuele pechgevallen te helpen of op te halen.

De 50 km route is zeer geschikt voor de ‘rechte’ sturen, handbikes en E-bikes. Vanaf de start wordt er koers gezet richting het Ommer Bos en blijven we aan de noordkant van de Vecht. Via de Junnerstuw gaan de fietsers de Vecht over om daarna via het prachtige Eerderveld en Vilsteren terug naar Dalfsen te keren. Onderweg zijn er een paar horeca gelegenheden om eventueel de E-bike op te laden.

Slingerweggetjes
Voor de sportieve hand- of E-biker is de 70 km eigenlijk bedoeld. Maar iedereen kan op deze route meedoen. De route voert langs de noordkant van de Vecht en via het Ommerbos tot aan Hardenberg. Vanaf daar is er een prachtige route via hele kleine slingerweggetjes, dicht langs de Vecht naar de pauzeplaats bij Mariënberg. Daarna via het Eerderveld en Vilsteren terug naar Dalfsen.

Voor de toer-fietsende racefietser en sportieve E-biker is de 90 km route vooral geschikt. Eerst wordt er via de noordkant van de Vecht gefietst tot aan Hardenberg, waarna een prachtig gedeelte van de route via hele kleine weggetjes, dicht langs de Vecht volgt. Na de pauze verder door het Vechtdal en via het Eerderveld richting de kuitenbijters, de Lemeler- en Archemerberg. Daarna nog een klein stukje verder via Vilsteren naar Dalfsen. Bij de pauzeplaats is er gelegenheid om eventueel de E-bike op te laden.

Getrainde racefietser
De 130 km route is geschikt voor de getrainde racefietser. Vanaf de start voert de route via de noordkant van het Vechtdal tot aan de Haandrik, waarna de eerste pauzeplaats volgt. Daarna gaat de route de grens èn de Vecht over voor een lusje door Duitsland. Bij Balderhaar komen we weer in Nederland en gaan we via de volgende pauzeplaats naar de twee ‘toppers’ van deze route, de Lemeler- en Archemerberg. En dan uitfietsen via Vilsteren en naar Dalfsen terug.

Speciaal voor de getrainde lange-afstands-fietser is er een route van 170 km. Eerst langs de noordkant van de Vecht en bij Laar mooi slingerend langs de ‘Vechte’ naar de pauzeplaats bij Uelsen. Na een kort stop verder via de heuveltjes rondom Uelsen terug door mooi bosgebied naar Nederland en via de Lemeler- en Archemerberg naar Dalfsen.

Starttijden:
50 km: 09.00 – 12.00 uur
70 km: 09.00 – 11.00 uur
90 km: 08.00 – 10.00 uur
130 km: 08.00 – 09.00 uur
170 km: 07.00 – 08.00 uur

Alle routes zijn ook in GPX beschikbaar op de site www.erbensvechtdaltoer.nl

Lees ook

Trainersduo bij USV

NIEUWLEUSEN – Voetbalvereniging USV uit Nieuwleusen maakte op de online nieuwjaarsreceptie de opvolgers van trainer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.