Home / eerste ronde 112 vaardigheidstoets brandweer in hardenberg

eerste ronde 112 vaardigheidstoets brandweer in hardenberg

De vaardigheidstoets speelt zich af op een locatie in Hardenberg. Tussen 08.00 en 17.00 uur bootsen de teams een inzet na. Deze wordt beoordeeld door officiële juryleden van het ABWC. Rook en vuur worden op 20 mei niet gebruikt maar wel optische en geluidssignalen.

Scenario
Om het wedstrijdeffect en het realiteitsgehalte zo groot mogelijk te houden wordt er vooraf geen informatie verstrekt over het scenario. Ook de locatie blijft voor de deelnemers onbekend tot 20 mei.

Prijsuitreiking
De gewestelijke wedstrijden worden afgesloten met een prijsuitreiking. Deze vindt 19.00 uur plaats in de brandweerkazerne aan de Europaweg 10 in Hardenberg.

ABWC
De brandweervaardigheidstoetsen van het ABWC zijn het fundament onder de geoefendheid van de brandweer. De slogan van het ABWC luidt: ‘Dé kracht van vakbekwaamheid’. Naast vakbekwaam worden speelt vakbekwaam blijven een steeds belangrijker rol binnen de brandweerkorpsen. Het ABWC draagt hieraan graag een steentje bij door het organiseren van realistische vaardigheidstoetsen. De toetsen bieden de brandweerkorpsen de gelegenheid om goed geoefend te blijven voor de situaties die ze in de praktijk kunnen tegenkomen.

Lees ook

Strijd tussen tollen Dalfsen en Ommen

DALFSEN/OMMEN – Om vanuit Ommen via het Laar in Vilsteren te komen, moet de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.