Home / een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

Soms, heel soms, is het hospice wel een paar dagen leeg en is er geen gast. Dan is het stil, heel stil. Samen met de vrijwilligers doen we dan de klusjes die in de hectiek nog wel eens zijn blijven liggen.

een bericht van stichting vrienden van hospice t huis de pastorie

Net als thuis is het ook bij ons wel eens tijd om een grote schoonmaak te houden en versleten linnengoed te vervangen. En zo hebben we, met dank aan de Vrienden van het Hospice, onlangs fijne comfortabele handdoeken en ander nieuw linnen- en beddengoed aan mogen schaffen. Ook de zolder is opgeruimd en het magazijn uitgemest. Wat kwamen we veel spullen tegen en wat komen er dan ook tegelijk herinneringen boven.

Als coördinatoren doen we administratie die is blijven liggen en ruimen ook het kantoor eens flink op. Het hele huis ruikt weer fris en fruitig (doet het anders ook hoor). En dan? Dan valt de stilte extra op en spreken we naar elkaar uit: We missen onze gasten… Nee, dat zeggen we niet maar we denken het wel. Want gasten zijn er niet voor ons maar wij zijn er voor onze gasten.

Eerst bleef het nog even stil maar dan gaat de telefoon: het ziekenhuis. “Is er een plekje vrij en mag de familie komen kijken?” Natuurlijk mag dat! Ondertussen zet ik thee en koffie en ontvang de familie. We zitten aan de keukentafel en ik luister naar hun verhaal. Weer wordt het stil, maar dit keer van verwondering en bewondering over hoe het leven kan zijn en wat me wordt toevertrouwd. Ik geef een rondleiding, vertel en beantwoord de vragen.

Dan gaat de bel: er staat een mevrouw bij de deur en ze vraagt “Is dit het hospice?” “Ja” zeg ik, “kan ik wat voor u doen?” Ze wil graag even binnen kijken want haar moeder is ernstig ziek. “Mag ik wat foto’s maken van de kamers zodat mijn moeder kan zien hoe het er binnen uit ziet?” Natuurlijk mag dat! Daarna drinken we koffie aan de keukentafel en luister ik naar haar verhaal.

Wij zijn er voor de gasten.

Lees ook

MS collecteweek

DALFSEN – Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.