echtpaar wittenberg strijker 60 jaar getrouwd

  Albertje, geboren in Zuidwolde, groeide op in Dedemsvaart. “Het klikte meteen” vertelt Henk. “Na dat boottochtje maakte ik meteen een afspraak met haar. Ik woonde destijds al in Ommen en fietste elke week naar Dedemsvaart om haar te zien. Dat waren destijds dus heel wat kilometers” zegt Henk glimlachend.  

  De twee tortelduifjes trouwden en betrokken een huis van een oude tante van Henk, aan de Julianastraat in Ommen. ”Want in die tijd was het best moeilijk om aan een huis te komen. Later zijn we naar de Hardenbergerweg verhuisd. Na vijf jaar kwamen we in dit huis, aan de Ruyterstraat, terecht. In oktober wonen we hier alweer 52 jaar!”

  Het echtpaar kreeg twee kinderen, een zoon (Jan) en een dochter (Giny). Er zijn zes kleinkinderen. Met hun gezondheid gaat het gelukkig nog heel aardig. Over zijn werkzame leven vertelt Jan: “Ik ben destijds begonnen bij Delissen en Hekman, als meubelspuiter. Na vijf jaar kreeg ik een baan als schilder bij Schildersbedrijf Van Elburg in Ommen. Daarna heb ik 25 jaar bij Pacton gewerkt. Helaas kreeg ik een bedrijfsongeval en moest ik om medische redenen met mijn werk stoppen.“

  Maar stilzitten deed Henk niet. Al 35 jaar werkt hij als vrijwilliger bij het Streekmuseum in Ommen, waar hij rondleidingen verzorgt.  “Ook heb ik lange tijd vrijwilligerswerk gedaan bij Oldenhaghen, maar daar ben ik inmiddels mee gestopt. Daar verzorgde ik onder meer het aquarium, want dat is een hobby van mij.” Albertje werkt vroeger in een naaiatelier en bij mensen thuis. “Mijn hobby’s zijn puzzelen en kaarten maken” vertelt ze.

  Het echtpaar is maar liefst vijftien keer in Canada geweest, om de zus van Albertje te bezoeken, die daar woont. “Zij is samen met haar drie kinderen speciaal overgekomen voor ons huwelijksfeest!” laat Albertje enthousiast weten. “Wat we nou zo waarderen van elkaar? We helpen elkaar altijd en hebben het samen nog zo gezellig!”

  Burgemeester Boumans heeft het echtpaar bezocht om zijn felicitaties over te brengen.