duurzame dorpen uit de gemeente dalfsen presenteren zich

  Het bezoek aan de gemeente Dalfsen is het eerste in een serie werkbezoeken die de gedeputeerde aflegt. Het is de bedoeling om binnen een jaar alle Overijsselse gemeenten te bezoeken.

  Begin 2017 is het uitvoeringsprogramma Nieuwe Energie van de provincie Overijssel vastgesteld. Doelstelling van het programma is om in 2023 al 20% nieuwe energie te hebben in de provincie. Gemeenten zijn in het programma een belangrijke samenwerkingspartner. In veel gemeenten zijn inwoners, ondernemers en organisaties actief bezig met energiebesparing en verduurzaming van het energieverbruik. De provincie bekijkt hoe zij deze initiatieven zo goed mogelijk kan ondersteunen met kennisuitwisseling, samenwerking, vereenvoudiging van regelgeving, subsidies en leningen. Andere samenwerkingspartners zijn VNO-NCW, MKB-Nederland, Natuur en Milieu Overijssel, Bio-Energiecluster Oost-Nederland en Enexis. De SER is daarnaast kennispartner.

  De gemeente Dalfsen heeft in april 2017 het nieuwe beleidsplan Duurzaamheid vastgesteld voor de periode 2017-2025. De ambitie is “Dalfsen nu en in de toekomst leefbaar”. De gemeente werkt die ambitie uit via energiegerichte doelen en wil daarnaast koploper zijn op onderdelen die specifiek in deze gemeente goed werken. De lokale initiatieven vanuit de duurzame dorpen zijn daar een goed voorbeeld van.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.