Home / drukte bij kledingbank nieuwleusen

drukte bij kledingbank nieuwleusen

De Kledingbank is afgelopen februari van het pand aan de Grote Markt in Nieuwleusen (links naast het Kruidvat) verhuisd naar een onderkomen twee deuren rechts van het Kruidvat. Het vorige pand moesten zij verlaten, omdat daar een nieuwe huurder voor was gevonden. “Gelukkig was Coever Vastgoed zo goed om dit pand beschikbaar te stellen. Met hulp van de gemeente Dalfsen konden we hier onze intrek nemen. We hopen nu dat het met iets meer steun definitief onze stek kan blijven.”

Echte winkel
Er is in korte tijd heel veel werk verricht om het casco pand bewoonbaar te maken. “Coever Vastgoed dacht ook heel erg met ons mee. Er werd razend snel een vloer gelegd en andere zaken geregeld.”
Vervolgens hebben de vele vrijwilligers van de Kledingbank flink de handen uit de mouwen gestoken en alles gesausd en geschilderd, vloerbedekking gelegd, de inboedel verhuisd en weer opnieuw ingericht. De Kledingbank heeft de ruimte zoveel mogelijk proberen in te richten als een winkel, zodat de mensen echt het gevoel krijgen dat ze even kunnen winkelen. “We kregen ook veel complimenten van onze bezoekers dat ze het zo mooi vonden ingericht en aangekleed.”
Kinderkleding is per maat gesorteerd, net als de heren- en dameskleding. Er wordt zoveel mogelijk kleding aan rekken uitgehangen. Ook accessoires, schoenen, tassen en bed- en badlinnen, sportkleding en verkleedkleren voor kinderen zijn verkrijgbaar.

Vrijwilligers gezocht
De Kledingbank werkt volgens hetzelfde principe als de Voedingsbank en verstrekt kleding aan mensen die dat zelf niet kunnen betalen. Op dit moment heeft de Kledingbank 160 adressen in het bestand. Ook aan de privacy van de mensen is gedacht; de uitgifte verloopt niet via de voordeur. De Kledingbank kan nog wel vrijwilligers gebruiken die willen helpen met het sorteren van kleding. Tweedehands kleding (mits schoon en niet kapot) kan worden ingebracht op diverse adressen (zie www.kledingbanknieuwleusen.nl) en in de grote container die voor het pand staat. Ook lompen (kapotte of niet schone kleding) kunnen worden ingeleverd. Graag in een plastic zak verpakken met daaraan een label of sticker waar ‘Lompen’ op staat. In ruil voor de lompen krijgt de Kledingbank geld dat zij weer gebruiken voor gemaakte onkosten.

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.