de vraag naar gastouderopvang neemt toe

  Gastouderopvang
  Voor ouders is de keuze tussen opvang van hun kind bij een gastouder of op een kinderdagverblijf of BSO een afweging waarin allerlei zaken een rol kunnen spelen. Landstede Kinderopvang biedt zowel gastouderopvang als kinderdagopvang en buitenschoolse opvang aan in Ommen en Hardenberg en omgeving. Ouders kunnen een weloverwogen keuze maken. Landstede Kinderopvang helpt ouders hier graag bij en kan de mogelijkheden laten zien.

  De kleinschaligheid, huiselijkheid en flexibele tijden van opvang bij een gastouder zijn vaak voor ouders argumenten om te kiezen voor een gastouder. Een nadeel van een gastouder kan zijn dat als deze ziek is, er geen opvang is. Het gastouderbureau van Landstede biedt de mogelijkheid, als een gastouder ziek is of met vakantie, om kinderen onder te brengen bij het kinderdagverblijf of de bso.

  Honderd talen
  De gastouders van Landstede werken volgens het gezamenlijk pedagogisch beleid Reggio Emilia. Kinderen gebruiken wel honderd talen om zich uit te drukken. Van spreken, tekenen, bouwen, schrijven, rollenspel, bewegen en onderzoeken tot bijvoorbeeld lezen. Kinderen worden uitgedaagd om zich uit te drukken op de manier die het beste past, maar ook om nieuwe manieren te ontdekken. De aanpak betekent in de praktijk: veel doen, veel erop uit, veel bewegen en rekening houden met eigen interesses en kwaliteiten.

  Persoonlijk contact
  Gastouders werken in eigen huis of dat van iemand anders. Het is een solistisch beroep. Dan is het belangrijk om geïnspireerd te blijven en ervaringen uit te kunnen wisselen met andere gastouders. Daarom organiseert Landstede regelmatig studieavonden, themabijeenkomsten en koffieochtenden. Ook is er persoonlijk contact vanuit het gastouderbureau door huisbezoeken en dagelijkse bereikbaarheid. Heeft u belangstelling om gastouder te worden? Dan kunt u contact opnemen met het gastouderbureau via 088-8508787 (Ommen), 088-8507719 (Hardenberg) of via gastouderbureau@landstede.nl voor meer informatie en een persoonlijke kennismaking bij u thuis.

  Open Huis Gastouders
  Om als ouder een goed beeld te krijgen van de soorten kinderopvang, is het heel fijn als je kunt komen kijken. Op zaterdag 20 mei 2017 houden de gastouders van Landstede Open Huis. Op die zaterdag kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur op bezoek gaan bij de deelnemende gastouders. Een mooie manier om persoonlijk kennis te maken met een gastouder en om een beeld te krijgen van de woonsituatie.

  Op www.landstedekinderopvang.nl vindt u meer informatie.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.