Home / de dag van europa start in hardenberg

Op dinsdag 9 mei is het de dag van Europa. Dit jaar vindt de jaarlijkse provinciale aftrap plaats in Hardenberg. Dag van Europa staat dit jaar in het teken van Duitsland. Op het Alfa College aan de Parkweg in Hardenberg wordt onder meer de Duitse kennis van leerlingen van Alfa College, Groene Welle en Vechtdal College getest. Ook treedt de DuitsNederlandse rapper Kalibah op en is er een verrassend openingswoord van burgemeester Peter Snijders.

de dag van europa start in hardenberg

EUREGIO, het grensoverschrijdende samenwerkingsverband van gemeenten en waterschappen, heeft 9 mei ook uitgeroepen tot Dag van de Buurtaal. Het is een jaarlijkse actiedag waarop scholen het belang van goede kennis van de Duitse taal benadrukken. Duits is niet alleen een boeiende en kleurrijke taal en het beheersen van de Duitse taal biedt volop kansen op Duitse arbeidsmarkt. Voor inwoners van de grensgemeente Hardenberg is de kans op een baan veel groter als ze zich ook richten op de Duitse arbeidsmarkt. In veel sectoren is in Duitsland een veel grotere kans op werk, zoals in de zorg en kinderopvang.

 

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.