dalfser welzijnsorganisaties organiseren man zoekt vrouw

  Tekst: Mariska Kloppenburg

  ‘Man Zoekt Vrouw’. De titel maakt een knipoog naar een populair televisieprogramma maar de welzijnsorganisaties nemen het heel serieus: bij de gezamenlijke welzijnsorganisaties in de gemeente Dalfsen (SMON, SWOL en Landstede Welzijn) komen steeds vaker signalen binnen van mannen, die alleen en zelfstandig wonen maar die een stukje gezelligheid en aandacht missen.

  Er zijn wel buren, kennissen en familie helpen om de tijd in te vullen. Een kopje koffie drinken, een dagje uit, een tochtje fietsen en dergelijke. Toch blijft de behoefte bestaan aan het (opnieuw) aangaan een nieuwe relatie. “Het leven alleen als man is soms vrij en wel zo makkelijk, maar soms zou je willen dat het anders is. Steeds vaker komen situaties voor dat mannen alleen blijven wonen of (weer) alleen zijn”, zegt Magriet Zandink van Landstede Welzijn Ouderen. “Maar hoe en waar ontmoet je een vrouw om samen weer iets leuks mee te doen? Daarom organiseren de gezamenlijke welzijnsorganisaties in de gemeente Dalfsen: ‘Man Zoekt Vrouw’ op woensdag 10 mei in Zaal Kappers Hoonhorst, van 19.00 tot 21.30 uur. Mannen die graag zelf hun leven wat kleur willen geven en graag een nieuwe partner zouden vinden, zijn van harte welkom!”

  De drie welzijnsorganisaties zijn nu nog een koepel in oprichting maar vanaf 2018 willen zij door een samenhangend en kerngericht beleid op sport, cultuur, welzijn, ontmoeting en recreatie als één organisatie bijdragen aan een leefbare, vitale en sociale leefomgeving waarin inwoners zich prettig voelen. “En waarin zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in onze lokale samenleving en waarin ze kunnen terugvallen op een sociaal netwerk”, legt Magriet uit. “Mogelijke problemen worden vroegtijdig gesignaleerd en opgelost. En we willen collectieve en / of algemene toegankelijke activiteiten stimuleren en faciliteren, die het beroep op individuele ondersteuning verminderen. Wij leveren zo een bijdrage aan het welzijn en welbevinden van bijvoorbeeld kwetsbare ouderen. Vooral als het gaat om relaties, is misschien net een steuntje nodig om zelf de regie in handen te krijgen. En het vinden van een partner is in deze participatiemaatschappij een fijne en mooie vorm om er samen in eigen kracht iets moois van te maken.
  Het idee ‘Man Zoekt Vrouw’ is ontstaan omdat deze mannen vaak niet weten waar ze met hun vragen terecht kunnen. Vragen zoals: hoe vind ik iemand die bij mij past, op internet? Welke sites zijn daarvoor beschikbaar en betrouwbaar? Wij geven in de eerste workshopronde uitleg op welke datingsites ingeschreven kan worden en welke wij niet aanraden. We geven advies over wel of niet betalen voor inschrijving, vrijwilligers kunnen helpen om zorgvuldig een goed profiel aan te maken en in de tweede workshop geven we handige tips bij het maken van contact tijdens de eerste date. En je moet natuurlijk wel goed voor de dag komen en niet in je werkkloffie op date”, lacht Magriet.

  Om de avond luchtig te houden zijn twee dames van een datingbureau uitgenodigd die op een ludieke, vrolijke maar duidelijke manier presenteren ‘hoe om te gaan met de andere sekse’. “Die humor zal zeker aanspreken”, verwacht Magriet, “En dit duo zal vervolgens, als men dat wil, in serieus gesprek gaan en goede tips en trucs delen met de aanwezigen.”
  Workshop ronde drie gaat dan ook over de vraag: Hoe presenteer ik mij bij een eerste afspraak? “Denk dus aan uiterlijk en uitstraling. En wat verwacht ik van mezelf en welke verwachting heb je van een eventueel toekomstige nieuwe partner? Je praat niet alleen over ‘kommer en kwel’ en hebt aandacht voor de ander”, zegt Magriet, “En zo geven we allerlei adviezen. De eerste vijf aanmeldingen zijn al binnen. Aanmelden is niet verplicht maar we horen graag of u komt! Maar denk nou niet dat er dames aanwezig zijn. En er zijn ook geen foto’s van eventuele kandidaten. Nee, we koppelen niet, dat initiatief ligt bij de man zelf. We bieden alleen net dat duwtje dat misschien nodig is en hopen vooral op een goede, fijne sfeer met gelijkgestemden. Na afloop kan men ervaringen uitwisselen en gezellig een drankje nemen, als mannen onder elkaar.”

  ‘Man Zoekt Vrouw’ – Kosten: 5 euro, inclusief 2 kopjes koffie en 1 drankje.
  Aanmelden mag bij Lucia Wolters van Stichting Evenmens: lwolters@evenmens.nl of 06-10346602.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.