benefietdiner voor ondernemers uit de regio hardenberg

  De studenten van het Alfa College Hardenberg gaan onder leiding van Bart van Berkel (winnaar televisieprogramma Masterchef 2014) een 4-gangendiner bereiden. 

  “Ik ben op het idee gekomen om dit op poten te zetten, omdat het op dit moment met mij erg goed gaat ondanks dat ik zelf ook lijdt aan Osteogenesis Imperfecta. Ik ben dan wel klein van postuur (1,04m), heb een afwijkend uiterlijk, maar kan eigenlijk alles doen wat ik wil doen. Ik ben projectleider, vrijwillig actief bij de plaatselijke voetbalvereniging en daarnaast ben ik gemeenteraadslid. Een tijdje terug hadden wij een patiënten bijeenkomst en werd ik geconfronteerd met een aantal patiënten waar het op dit moment niet zo goed meegaat. De kwaliteit van leven van deze groep patiënten moet verbeterd worden, maar vanwege de onbekendheid van de handicap is dat erg lastig.” aldus Rick Brink mede initiatiefnemer. 

  “Zelf ben ik mede initiatiefnemer van dit event en ik ben ontzettend trots dat er inmiddels 150 ondernemers bij ons aanschuiven om te genieten van de kookkunsten van de studenten en van Bart. Het is voor de studenten een unieke leerervaring en wij worden in staat gesteld om geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel waar ons koninklijk huis ook affiniteit mee heeft, want ook zij hebben zich ingezet voor dit goede doel, vanwege het feit dat de prinsesjes op school hebben gezeten met een patiëntje dat ook lijdt aan Osteogenesis Imperfecta.”

  “Daarnaast vind ik het MBO onderwijs voor onze gemeente ontzettend belangrijk, want wij in Hardenberg kunnen niet profiteren van de “macht van de grote stad”. Daarnaast zijn wij op dit moment bezig met het behoud van ons streekziekenhuis en ik ben daarom ook ontzetten trots dat onze gedeputeerde Eddy van Hijum een goede inleiding komt geven over het behoud van goede zorg in regio en dat dr. Guus Janus een inleiding komt verzorgen over de medische aspecten van Osteogenesis Imperfecta.”

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.