Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Met dank aan Gerry Dragt (92) via Carl Weelink voor de informatie over het zoekplaatje in het Ommer Nieuws van 19 april met een afbeelding uit een tijdschrift van 1940 met vermelding “Landelijk schoon aan den weg naar Den Ham”: Deze afbeelding is gemaakt aan de Heemsteres in den Ham. Voor de Gereformeerde kerk?

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Een reactie van Adriaan van Reeuwijk op het zoekplaatje in het Ommer Nieuws van 5 april, met een bouwaanvraag van Philip Dirk baron van Pallandt van Eerde voor een houten woning te Besthmenerveld, heeft duidelijk gemaakt dat dit niet de eerste Blokhut in de Wolfskuil betreft. Meer informatie hierover (ZZ0119) is nog steeds zeer welkom !

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Met dank aan Henk en Hilje Tibben voor de informatie over de 2 bruidsparen van het vorig zoekplaatje (Ommer Nieuws 28 maart 2017). Het betreft Arend Tibben & Coby Rook (links op de foto) en Gerard Tibben & Rieneke Groen (rechts op de foto). De trouwdatum is 6 april 1962.

De foto’s in deze rubriek worden aangeleverd door Taxi Steen. De Stichting OudOmmen.nl wil graag meer informatie over de bruidsparen, zoals o.a. de (volledige) namen en de (exacte) trouwdatum. Reacties met vermelding van archiefnummer GJ0002, kunnen worden verzonden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl.

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Verder wordt letterlijk vermeld: “Het is een woning welke hier nog nooit gebouwd is geheel van hout ofschoon een ruime, sterke en zeer nette woning.” Op de bouwaanvraag staat een stempel met: “Christoph & Unmack, Aktiengesellschaft, Niesky.Oberlausitz”.

De stichting OudOmmen.nl wil graag weten waar deze woning heeft gestaan. Op de site wordt als locatie de Besthmenerveldweg aangegeven (meestal zeer grove indicatie), maar het zou ook de eerste houten blokhut in de Wolfskuil kunnen zijn, die is verwoest door een brand in 1957. Wie weet waar deze woning heeft gestaan? Informatie hierover is zeer welkom!

Reacties met vermelding van archiefnummer ZZ0119 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl: Hammerweg 10 in Ommen.

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

De foto’s in deze rubriek worden aangeleverd door Taxi Steen. De Stichting OudOmmen.nl wil graag meer informatie over de bruidsparen, zoals o.a. de (volledige) namen en de (exacte) trouwdatum. Reacties met vermelding van archiefnummer GJ0001, kunnen worden verzonden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl.

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.